Mielenpahoittaja-Morrisseyn uusin albumi World Peace Is None Of Your Business soljuu yllättävän upeasti.

1980-luvulla vaikuttaneen The Smithsin keulakuva Morrissey on edelleen se vähintäänkin kulmikas hahmo, joka dramatisoi mielellään ja on hanakka uhriutumaan.

Kuinka niin? No, viime aikoina­ on tapahtunut esimerkiksi tätä: Hitiksi nousseessa elämäkerrassaan Morrissey haukkui runollisen sulavilla sanakäänteillään lähes kaiken, mikä liikkuu. Yhdysvaltain-kiertueeltaan hän potkaisi pois lämmittelijänsä. Manageri tiedotti kiertueen keskeytyksen syyksi sen, että lämppäri eli laulaja-lauluntekijä Kristeen Young tartutti Morrisseyhin hengitystie­infektionsa. Hämmästynyt Young totesi kärsineensä allergisesta reaktiosta.­

Oli Morrissey helppo tyyppi tai ei, tämä maailman kaltoin kohtelema neropatti­ jaksaa yllättää kymmenennellä sooloalbumillaan. World Peace on kauniisti soljuva, upeasti sovitettu ja runsaan melodinen albumi, jolla pilkahtaa Morrisseylle ominaisen, halveksuvan yhteiskuntakritiikin lisäksi myös katkeroitumatonta valoa ja rakkautta. Flamenco-kitaroinnin ohessa rokataan vastaanpanemattomasti, ja Morrissey tulkitsee yhä ihmeen­ freesisti.


Morrissey: World Peace Is None Of Your Business
Harvest Records
★★★★