Mira Luodin sooloalbumi on melkein valmis. Ensimmäinen sinkku on nimeltään Pinnan alla. Kuva: Sanoma-arkisto/Pete Aarre-ahtio
Mira Luodin sooloalbumi on melkein valmis. Ensimmäinen sinkku on nimeltään Pinnan alla. Kuva: Sanoma-arkisto/Pete Aarre-ahtio

Mira Luoti kertoi Facebookissa aikovansa soolouralle. Uusi albumi on tehty Pariisin Kevään keulahahmon kanssa.

PMMP:n yhtyeen Mira Luoti vihjaili loppiaisena soolourasta, kun hän julkaisi Facebookissaan uusia kuvia. Tänään Mira vahvisti Fb-statuksessaan, että sooloalbumi on melkein valmis.

– Pari vuotta sitten olin jotenkin aivan takki tyhjä ja loppu musiikin tekemisen kanssa. Samoihin aikoihin äitiys tuli niin voimakkaana, että keskityin nauttimaan vain perhe-elämästä. Päätin päästää kaikesta vanhasta irti ja keskittyä nykyhetkeen. Matka tähän pisteeseen alkoi siitä, Mira kirjoittaa statuksessaan.

 

 

 

 

Reilu vuosi PMMP:n lopettamisen jälkeen Paula Vesala ilmoitti lähtevänsä soolouralle, mutta Mira kertoi haastatteluissa, ettei vielä tiedä tulevasta. Lopulta kipinä musiikkiin syttyi uudelleen viime kesänä.

Tulevan levyn Mira on tehnyt Arto Tuunelan kanssa. Arto tunnetaan parhaiten Pariisin Kevät -yhtyeen biisintekijänä ja laulajana, mutta hän on myös ollut tuottajana esimerkiksi CMX:n ja Pete Parkkosen levyillä sekä tehnyt biisejä Kaija Koolle.

– On ollut etuoikeus tehdä Arton kanssa pikku hiljaa musiikkia ja rakentaa omaa juttua ilman mitään suorituspaineita. Arto tai kukaan muukaan ei odottanut multa mitään. Siksi oli jotenkin tosi helppoa mennä studioon jännittämättä. Levy on kohta valmis, ja odotan aivan täpinöissäni, että pääsen jakamaan lopputuloksen koko maailmalle.

Levyn ensimmäinen sinkku Pinnan alla sai ensiesityksensä torstaina 7.1. Ava-kanavalla. Mira julkaisi Herra Ylpön ohjaamasta musiikkivideosta pätkän myös Facebook-sivuillaan. Spotifyhin tai YouTubeen kappaletta ei ainakaan vielä ole ladattu.

 

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.