Me Naiset
|
Siru Valleala
Mari Perankoski on äksy miniä ja Antti Litja mielensäpahoittaja.
Mari Perankoski on äksy miniä ja Antti Litja mielensäpahoittaja.

Mikään ei ole entisellään ­tämän elokuvan jälkeen!

Dome Karukosken edelliset elokuvat Leijonasydän (2013) ja ­Napapiirin sankarit (2010) valittiin ­Toronton elokuvajuhlille, ja samoin kävi tälle tuoreimmalle, Tuomas ­Kyrön suosittuihin romaaneihin perustuvalle Mielensäpahoittajalle.

Eikä suotta!

Antti Litjan täydellisen kurittomasti tulkitsema karhunkarvalakkinen jääräpää sulattaa sydämet. Kasikymppisen sysisuomalaisen seikkailu äksyn miniän (Mari Perankoski) modernissa huushollissa Helsingissä on riemukasta seurattavaa. Kyrön vahva teksti toimii myös elokuvallisesti ja erityisesti Litjan ansiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kaipaan hetkiä, kun olimme emännän kanssa monista asioista hiljaa”, toteaa yrmy mielensäpahoittaja ja yrittää opettaa jälkipolville kiireettömyyttä, työmiehen taitoja ja naisen paikkaa. Matkalla hän kohtaa muun muassa syrjäytyneitä ja pehmon poikansa (Iikka Forss) sietokyvyn rajat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Romaaneista poiketen elokuva on juonellinen ja sisältää myös kriisi­tilanteiden ratkaisuja. Vanhan liiton opit ja nykyajan sirpaleisuus synnyttävät huumoria ja koskettavia hetkiä.

Kyllä ei ole mikään entisellään ­tämän elokuvan jälkeen!

Mielensäpahoittaja

★★★★

Ensi-ilta 5.9.

Sisältö jatkuu mainoksen alla