Ohjaaja-näyttelijä Mel Gibson teki elokuvan sotilaasta, joka kieltäytyi tarttumasta aseeseen.

Onko tämä ohjaaja Mel Gibsonin paluu?

Hacksaw Ridge – aseeton sotilas perustuu tositarinaan, joka on kuin luotu valkokankaalla kerrottavaksi. Elokuva kertoo amerikkalaisesta Desmond Dossista, ensimmäisestä sotilaasta, joka kieltäytyi eettisistä syistä mutta joka palkittiin rohkeudestaan toisen maailmansodan jälkeen. Dossin roolissa nähdään sympaattinen ja luonteva Andrew Garfield.

Väkivallalla mässäillään tarpeettoman paljon, jopa sotaelokuvien mittapuulla.

Pitkältä ohjaamistauolta palannut Mel Gibson ei kuitenkaan tunnu luottavan tarinan vahvuuteen. Se hukkuu yliammuttuun patriotismiin ja vahvoihin uskonnollisiin teemoihin – tuttuja juttuja Gibsonin aiemmistakin leffoista. Myös väkivallalla mässäillään tarpeettoman paljon, jopa sotaelokuvien mittapuulla. Voitokkaan musiikin tahdissa tapahtuva japanilaissotilaiden teurastus tuntuu lähinnä irvokkaalta sodan ihannoimiselta. Se on omituinen valinta tappamisesta kieltäytyneen miehen tarinaa kerrottaessa.

Katso traileri:

Hacksaw Ridge – aseeton sotilas

**

Ensi-ilta 18.11.

Mässäillään väkivallalla tarpe...

Mel Gibson yrittää taas paluuta huippuohjaajaksi – muttei ole oppinut vanhoista virheistään

Eiköhän se ole hyvä asia että sodan mielettömyys ja raakuus näytetään mahdollisimman autenttisesti yksilön kannalta. Musiikki teloituksissa kuvaa täydellistä sodan järjettömyyttä ja on nytkin enemmän kuin ajankohtaista. Syyria, jossa Venäjä ja USA tukevat eri osapuolia ja lopputuloksena yksilön kannalta vain loputon kärsimys ja sodan pitkittyminen. Ja joka aamu Venäjän ja USA liput nousevat salkoon sotilastukikohdissa trumpettien soidessa.
Lue kommentti

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.