Ystävykset etsiskelevät elämän tarkoitusta.

Ystävykset Ignacio (Nacho Angulo) ja Comaz (Hugo Wirz) ovat umpikujassa elämässään. Suomessa asuvan säveltäjän Ignacion tytär on joutunut kohtalokkaaseen auto-onnettomuuteen. Tyttö on vaivutettu keinotekoiseen koomaan, ja hänet on tarkoitus herättää kymmenen päivän päästä. Espanjassa asuva sveitsiläistaiteilija Comaz puolestaan on ammatillisessa kriisissä. Hänen vakimallinsa ei suostu enää yhteistyöhön. Kaverukset matkustavat yhdessä Pohjois-Espanjassa sijaitsevalle La Riojan viinialueelle etsimään itseään ja elämäntarkoitusta.

Valokuvaaja, kirjailija ja elokuvaohjaaja Reijo ”Rax” Rinnekangas, 57, on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista taiteilijoistamme. Dokumentaristin ensimmäinen pitkä draamaelokuva on viipyilevä kuvaus elämän kriiseistä ja niistä selviämisestä.

Rinnekangas ei aliarvioi katsojaa vaan luottaa siihen, ettei kaikkea tarvitse vääntää rautalangasta. Ohjaajan ote fiktioonkin on dokumentaarinen. Välillä katsoja jopa unohtaa katsovansa näyttelijöitä ja kuvittelee tarinan olevan totta.

Matka Edeniin
Ohjaaja: Rax Rinnekangas, ensi-ilta 30.9.
Tähdet: ***