Kaupungin Naiset on esiintynyt kesästä 2014 asti. Kuva: Suvi Salomaa
Kaupungin Naiset on esiintynyt kesästä 2014 asti. Kuva: Suvi Salomaa

Kaupungin Naiset -kuoron kappaleessa haaveillaan kutsujen lähettämisestä sukulaisille ja luonnollisen näköisistä irtoripsistä.

Lesbokuoro Kaupungin Naiset julkaisi tänään voimaan astuneen tasa-arvoisen avioliittolain kunniaksi hauskan kappaleen Mä haluun häät ja sille musiikkivideon.

”Mä haluun naimisiin! Mä haluun hääpuvun, kutsuu suvun, työkaverit. Mä haluun irtoripset, sellaiset luonnolliset. Mä haluun olla uskottava ja uskollinen,” kappaleessa lauletaan.

Kaupungin naiset kertoo Instagram-sivullaan olevansa lesbokuoro, joka laulaa Petra Lampisen säveltämää runoutta. Kappaleiden aiheita ovat muun muassa rakkaus, kuolema ja nettideittailun vaikeus.

Runosta musiikkivideoksi

Mä haluun häät -kappale on kuoronjohtaja Lampisen sävellys runoilija Anja Erämajan runosta. Runo miellytti Lampista heti.

– Lopussa sanotaan, että ”mä haluun oikean hunnun, en mitään halpaa hallaharsoa”. Se resonoi heti: mä haluun oikeat häät, en mitään rekisteröityä parisuhdetta, Lampinen kertoo.

Kun kuoro alkoi laulaa kappaletta, yksi kuorolaisista keksi, että siitä tehtäisiin musiikkivideo. Videosta tehtiin tarkoituksella värikäs ja pirteä.

– Minulle ja monelle muulle oli tärkeää, että aihetta lähestytään iloisesti, ei uhriutumisen kautta. Sellaisen aika on ohi, Lampinen sanoo.

Tänään keskiviikkona Kaupungin Naiset esiintyy Vihdoinkin vihille! -tilaisuudessa teatteriravintola Kapsäkissä, ja perjantaina on vuorossa keikka Helsinki Burlesque -festivaaleilla.