Harvinainen kohde mahtavissa maisemissa, remonttitaitoiselle. Kuvat: Shutterstock
Harvinainen kohde mahtavissa maisemissa, remonttitaitoiselle. Kuvat: Shutterstock

Ainutlaatuinen, upea kohde rauhallisella paikalla on nyt hiljaisessa myynnissä.

Kohde: Branin linna, tunnetaan myös Draculan linnana.

Osta nyt omaksesi yksi Romanian vetävimmistä turistikohteista. Todellinen julkkiskohde: kirjailija Bram Stokerin Dracula-kirjojen kuvitteellinen tapahtumapaikka. Draculan esikuva, kaameaksi moitittu Vlad Seivästäjä, asui aikoinaan linnassa vain muutaman kuukauden. Hänen jäämistöään ei tietääksemme ole enää linnassa.

Rakennus on ikäänsä (reilut 600 vuotta) nähden verrattomassa kunnossa. Vakituisia asukkaita on viimeksi ollut 1947, jolloin Romanian kuninkaallinen perhe muutti sieltä pois. Linnassa elää yhä vahvana suositun kuningattaren henki. Rakennus on sisustettu 1300–1800-luvun kalusteilla, ja seinillä on mustavalkoisia kuvia kuningattaresta ja tämän perheestä. Romantikon unelma!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiireinen mieli rauhoittuu katsellessa Transilvanian metsämaisemia. Linna sijaitsee rauhallisella paikalla kukkulan laella, naapuruston äänet eivät häiritse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sopii myös kotikuntoilijalle. Täällä et tarvitse olohuoneeseen stepperiä, sillä syke kohoaa huomaamatta portaita kiivetessä.

Oiva kohde myös mystiikasta ja historiasta kiinnostuneille.

Sijainti: Str. General Traian Mosoiu 24, Bran, Transilvania, Romania. Ruuhkista riippuen ajomatka pääkaupunki Bukarestista 3–5 tuntia.

Rakennusvuosi: 1300-luvun lopulla, alun perin puolustuslinnoitus.

Aiemmat omistajat: mm. saksit ja unkarilaiset, Romanian kuningatar Maria sekä Romanian valtio.

Huoneita: Noin 60.

Hinta: ”Jos joku tekee kohtuullisen tarjouksen, selvitämme ostajaehdokkaan taustat ja mitä hän aikoo linnalle tehdä, ja harkitsemme tarjousta vakavasti”, Mark Meyer on sanonut The Telegraph-lehdelle. Hän edustaa newyorkilaista lakitoimisto Herzfeld and Rubinia, joka hoitaa myynnin.

Epävirallisten tietojen mukaan linnasta toivotaan ainakin 25,5 miljoonan euron hintaa. Romanian valtiolle linnaa on tarjottu 57 miljoonalla eurolla.

Myynnin muut ehdot: Myyjien toiveissa on, että linna säilyisi turistikohteena.

Sähkö- ym. kulut: Voit pienentää linnan lämmityskuluja esimerkiksi pitämällä osan huoneista viileämpinä.

Tuloja linnan ylläpitoon on mahdollista saada, jos pidät linnaa avoinna turisteille. Tuloennuste: 560 000 kävijää/vuosi, lipun hinta 1,2–6 €. Linnan pihan torikojuissa voi myydä myös muun muassa t-paitoja, tuoppeja ja jääkaappimagneetteja.

Huom: Putkisto vaatii korjausta. Vessat ja kylpyhuoneet purettu kommunistihallinnon aikaan. Joitakuita saattaa häiritä myös vilkkaan päätien äänet.

Lisätietoja: Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä: Mark Meyer, puh. 001 212 471 8500.

Linnaa on hoitanut viime vuodet perikunta. Seitsemänkymppiset Dominic, Maria Magdalena ja Elizabeth Habsburg ovat suoraan alenevassa polvessa Romanian entisen kuningasperheen jälkeläisiä, joten saat heiltä suoraa tietoa linnan vaiheista.

Lähteet: The Telegraph, romaniatourism.com ja bran-castle.com.

Sisältö jatkuu mainoksen alla