Seikkailu Kosin saarella tuo palan aurinkoa syystalven harmauteen. Pääosassa loistavat nuoret tähdet.

No nyt on Taavi Vartia ohjannut suomi­leffan, jossa ei hytistä betonin keskellä räntäpaakku niskassa. Ehei, vaan Vartia lennätti näyttelijät Kreikkaan, Kosin saarelle lomail... siis paiskimaan ankaraa työtä hiekkarannalla, vesiskoottereiden kyydissä ja sukellellen.

Lomasankarit on lajinsa puolesta harvinainen yllätys: nuorison kansoittama seikkailuelokuva etelän auringon alla. Siitä pojot. Mukana on myös joukko kiinnostavia kreikkalaisia näyttelijöitä (kuten kaunottaret Ioanna Triantafyllidou ja Ifigeneia Tzola). Siitäkin pojot. Käsikirjoitus on humoristinen ja irvailee rennosti: lisää pojoja.

Nuutti Konttinen esittää Tonia, joka on pakotettu aurinkolomalle uusperheensä ­kera. Rasittavat veliehdokkaat (Veikka Vainikka ja Emil Auno) ja muka-äiti (Laura Malmivaara) harmittavat, eikä isäkään (Ville Myllyrinne) ymmärrä. Ymmärtäisikö kreikkalaisneito Adriana – joka yhtäkkiä kidnapataan! Pelastusseikkailu johtaa merenalaisen aarteen äärelle...

Vielä kun finskitiimin ilmaisuun saataisiin lisää notkeutta, taipuisi tarina veikeäksi vauhtilomaksi.

Lomasankarit

★★★

Lue myös:

Näyttelijä Laura Malmivaara: "Tässä iässä uusien ihmissuhteiden luominen on vaikeaa"

Mitä laukustasi löytyy, Laura Malmivaara? Katso video!

Ketonen ja Myllyrinne – salaperäiset mörököllit

Kreikan saarten seitsemän kaunista pikkukaupunkia

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.