Samuli Putro todistaa taas tarkka­näköisyytensä.
Samuli Putro todistaa taas tarkka­näköisyytensä.

Samuli Putro on varjoissa viihtyvä, tarkkanäköinen ja melan­kolinen tarinoitsija. Siksi uusi levy on allekirjoittaneelle lähes liikaa. Muutamia lyriikoita on vaikea kuunnella masentumatta, tai ne saavat yksinäisyyden pelon kouraisemaan vatsaa.

Koulukiusaamisesta kertova Milloin jätkät tulee ja yksinhuoltaja­isän ponnistelua kuvaava Tämä on perhe lähes ahdistavat. Lopetusbiisi Älkää unohtako toisianne on hieno muistutus elämän yksin­kertaisista totuuksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samuli Putro

Taitekohdassa
Kaiku Recordings
★★★★

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olavi Uusivirta halusi tuoda tarttuvan suomi­rockin Helsinkiin ja onnistuu tavoitteessaan. Ikuiset lapset lataa tiskiin kiinnostavia tarinoita, eikä sen
vilpittömyys ole yhtään naiivia. Ilo voittaa ironian. Uusivirralta vain kaipaisi vähemmän jätkämäisen räkäistä tulkintaa, sillä hänen äänensä on kaunein tyylittelemättömänä.

Ja toisinaan huippukirjoittajalta tulee vastaan kappale, joka on yhtä uskottava kuin halpisketjun Metallica-paita. Luksuselämän väkivaltaisesta kulissista kertova Glorian koti on aiheeltaan raju, mutta ei aivan yllä sielun arpien syvyyksiin. Hieno duetto Anna Puun kanssa ilahduttaa.

Olavi Uusivirta

Ikuiset lapset
Johanna Kustannus
★★★

Sisältö jatkuu mainoksen alla