Taylorin 1989-levyä myytiin 1 287 miljoonaa kappaletta viikossa. Kuva: Shutterstock
Taylorin 1989-levyä myytiin 1 287 miljoonaa kappaletta viikossa. Kuva: Shutterstock

Kyllä kannatti Swiftin vaihtaa kantrista popiin. Aina vain paranee!

Taylor Swift on yksi USA:n menestyneimmistä artisteista, joka aloitti uransa kantrin puolella. Nyt nyt artistista on kuoriutunut täysiverinen poppari, ja kasvusuunta on erinomainen. Swiftin upea ääni ja kappaleet ovat niin pop, että pistää ihmettelemään, miksei hän tehnyt tätä siirtoa aiemmin.

Swiftin oma syntymävuosi on 1989 ja soundi flirttaa kasaripopin kanssa, siitä nimi. Levyllä kerrotaan nuoren naisen kasvutarinaa, ja Swift laulaa taas omakohtaisia tyttö-poikatekstejään voimakkaasti, tarkasti ja notkean heleästi.

Swift on noussut uuden albuminsa takia otsikoihin: hän suuttui musiikinjakeluyhtiö Spotifylle ja päätti poistaa kaiken musiikkinsa palvelusta. Lue lisää TÄÄLTÄ.

 Taylor Swift: 1989

(Universal Republic)

★★★★

Lue myös:

Taylor Swift on maailman parhaiten pukeutuva julkkis

Nämä nuoret tähdet pröystäilevät julkkisystävillään somessa

Sara Forsberg potee paineita: esiintyy Katy Perryn ja Taylor Swiftin kanssa

Hollywood-tähdet liikkuvat kissa kainalossa

Me Naiset valitsi naisten kirjallisuuden keskeiset klassikot. Onko 50 Shades of Gray ja Tiina saa suukon luettu?

Saitko 100/100 Kirjojen Suomen Pätemistestistä? Tietysti, mutta luuletko olevasi kovakin naisten kirjallisuuden tuntija? Veikkaatko, että olet lukenut oleellisimmat tyttökirjat, chick lit -helmet ja naisten suosikkiromaanit vuosien varrelta?

Testaa suurehkosta Me Naisten tyttökirjallisuuspätemistestistä, montako 90 merkkiteoksesta olet lukenut!

 

Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen ei muista, milloin hän olisi ollut yhtä vaikuttunut mistään elokuvasta. Loving Vincent on mestariteos!

Oletko nähnyt jo riittävän monta omahyväistä pönötyselämäkertaa klassikkotaiteilijoista? Nyt on tarjolla jotakin aivan uutta. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama puolalainen Vincent van Gogh -elämäkerta Loving Vincent on ensimmäinen täysin käsinmaalattu kokopitkä elokuva.

Leffa on koostettu yli 65 000 öljyvärimaalauksesta, jotka ovat saaneet inspiraationsa alankomaalaisen taidemaalarin töistä. Vincent van Goghin mestariteoksista lähes 130, kuten Tähtikirkas yö, herää eloon, sillä animaatio sijoittuu niiden maisemiin. Myös elokuvan henkilöt ovat tuttuja taiteilijan maalauksista.

Hahmot on toteutettu rotoskooppaamalla eli maalaamalla ne oikeiden näyttelijöiden (mukana muiden muassa Saoirse Ronan) päälle. Käsikirjoituksen pohjana puolestaan on käytetty van Goghin kirjeitä.

Tekikö Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

Juonikaan ei noudattele taiteilijaelämäkertojen tuhanteen kertaan veivattua kaavaa. Sen sijaan kyseessä on Agatha Christien klassiset dekkarit mieleen tuova salapoliisitarina. Postimestarin poika Armand Roulin yrittää selvittää, mihin taiteilija kuoli. Tekikö mielenterveysongelmista kärsivä Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

En muista, milloin olisin viimeksi ollut näin vaikuttunut mistään elokuvasta. Aivan kuin koko elokuvataide olisi myllätty kertarysäyksellä aivan uuteen uskoon.

Sana ”mestariteos” ei tunnu tässä yhteydessä lainkaan liioitellulta. Yli 150 taiteilijan maalaama animaatio häkellyttää. Voi vain kuvitella, millaista työtä jokaista yksityiskohtaa myöten viimeistelty jälki on heiltä vaatinut. Aikaa se vei lähes seitsemän vuotta. 

Loving Vincent  *****