Christina Aguilera latelee latteuksia ja poseeraa.

Aikaisemmin Christina Aguileraa verrattiin Britney Spearsiin. Nyt hän kärsii kisasta Lady Gagan kanssa, sillä ufoileva kollega on vienyt pitemmän korren. Aguileran neljäs albumi Bionic ei muuttane asetelmaa.

Vaikka Aguileralla on yhä hallussaan yksi maailman huikeimmista instrumenteista, hän ei pröystäile ääniakrobatialla. Elektronisena soiva Bionic keskittyy uuteen, vaarallisempaan imagoon ja S/M-henkiseen poseeraamiseen. Robottimaisen tanssilattiakuningattaren provosoiva rooli voisi toimia, jos musiikillinen sisältö kohtaisi näyttämisen halun. Näin ei käy. Seksiä pursuavat lyriikat heikentävät tehoja, kun latteuksia lateleva Aguilera kannustaa siskoja vapautumaan, juomaan viinaa ja hulluttelemaan haarat levällään. Sinkku Not Myself Tonight tiivistää asenteen: ”I feel brand new and if you don’t like it f**k you.”

Ainakin kaksivuotiaan pojan äiti osaa yllättää. Konemaisesta klubijytkeestä, aamu-unisesta porno-r&b:stä ja balladikourallisesta muodostuu kuitenkin sekava keitos, jonka eri tasot eivät löydä yhteistä punaista lankaa.

Christina Aguilera: Bionic

RCA

Tähdet: **½

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.