Amerikkalaistyylinen jännäri oikoo turhat mutkat.

Ensimmäinen kuudesta uudesta Vares-leffasta sai ensi-iltansa tammikuussa. Muutaman kuukauden aikana turkulainen yksityisetsivä on ehtinyt marinoitua alkoholissa ja testosteronissa. Tuloksena on Lauri Törhösen ohjaama, sarjan toinen elokuva Vares – huhtikuun tytöt.

Vares-elokuvat pohjaavat Reijo Mäen dekkareihin. Huhtikuun tytöissä Katariina Sourin käsikirjoitus ottaa askeleen kauemmaksi pohjoismaisesta realismista ja lähemmäksi klassista amerikkalaisdekkaria. Vares (Antti Reini) tutkii kolmen viisitoista vuotta aiemmin kadonneen nuoren naisen tapausta usein kuppiloissa istuen ja poikain (mm. Eppu Salminen, Mikko Leppilampi) kanssa spekuloiden. Naiset ovat kohtalokkaita – ja anteliaita. Maria Järvenhelmen näyttelemä taksikuski, Vareksen naapuri, on virkistävän tolkullinen poikkeus naishahmojen joukossa.

Jännärijuoni oikoo mutkia surutta suoraksi. Mahdollisen murhaajan etsiminen tuntuu olevan sivuseikka, kunhan tunnelma on boheemi ja pojat saavat olla poikia. Vähäisten toimintakohtaustenkin ainoa anti on se tieto, että pahis on paha ja Vares kylmähermoinen.

Vares – huhtikuun tytöt
Ohjaaja: Lauri Törhönen, ensi-ilta 20.4.
Tähdet: **