Me Naiset
|
Kaisu Tervonen

Keinohedelmöityskomedia Hollywoodista.

Keinohedelmöitys on laskeutunut tieteiselokuvien painajaisvisioista arkisempiin kuvioihin. Hollywoodissa aiheesta on tehty tänä vuonna kolme komediaa: The Kids Are All Right, The Back-Up Plan ja Suomessa nyt ensi-iltansa saava Vaihtamalla paranee.

Jälkimmäisessä nelikymppinen Kassie (Jennifer Aniston) aikoo hankkia lapsen luovuttajan (Patrick Wilson) spermalla huolimatta parhaan ystävänsä Wallyn (Jason Bateman) vastalauseista. Kun känninen Wally osuu vessaan, jossa valmis spermalasti odottaa käyttöä, hänelle sattuu vahinko. Seurauksena Wallyn on täytettävä astia omin avuin.

Toisin kuin romanttiset komediat yleensä, tämä on ennen kaikkea miehen tarina. Jason Bateman tekee Wallysta kaikkine neurooseineen rakastettavan hahmon. Samalla hän jättää Anistonin varjoonsa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvassa on kuitenkin liikaa epä­uskottavuuksia, kuten Wallyn muistinmenetys ja Aniston näyttelemässä lähes viisikymppistä naista. Vaikeinta on uskoa luovuttajahahmoon, joka esitellään herkäksi feministisen kirjallisuuden opettajaksi mutta joka myöhemmin vaikuttaa tunnesokealta atleetilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaihtamalla paranee
Ohjaus: Josh Gordon & Will Speck
Ensi-ilta 17.9.
Tähdet: **½

Sisältö jatkuu mainoksen alla