Yksi modernin kauhun mestareista, George A. Romero, ohjasi elokuvan The Crazies vuonna 1973. Tänä vuonna valmistuneeseen, samannimiseen uusintaversioon on lisätty toimintaa dialogin ja politiikan kustannuksella. Ratkaisu ei suinkaan ole huono.
Piskuisen iowalaiskaupungin sheriffi Davis Dutton (Timothy Olyphant) joutuu ampumaan tutun maanviljelijän, kun tämä tulee lasittunut katse silmissään ja ase kädessään riehumaan koululle. Tapaus ei jää ainoaksi, vaan pian kaupunki on täynnä murhanhimoisia kanssaihmisiä. Sheriffi ja hänen lääkärivaimonsa (Radha Mitchell) päättelevät, että kyseessä on jonkinlainen epidemia.

Todentuntuista kauhua elokuvaan tuovat kasvottomat armeijan sotilaat, jotka eristävät pikkukaupungin ja ampuvat kyselemättä. Syvällistä poliisivaltion kritiikkiä on kuitenkin turha odottaa, sillä kauhuleffa ei yritäkään olla erityisen fiksu vaan tyytyy viihdyttämään. Mielikuvitukselliset tohinakohtaukset ja maltilla piirretyt hahmot pitävät kiinnostusta yllä puolitoista tuntia – ja unohtuvat sen jälkeen.

The Crazies
Ohjaaja: Breck Eisner
Ensi-ilta 30.6.

Tähdet: ***