Kauhujännärissä vanhemmuus muuttuu painajaiseksi.

Geeniteknologialla on peloteltu jo vuosikausia. Niin tekee myös Splice, mutta sen todellinen pelote löytyy paljon lähempää – ydinperheestä.

Clive (Adrien Brody) ja Elsa (Sarah Polley) ovat tiedemaailman vastine rokkitähdille. Geeni­teknologiaan erikoistunut pariskunta ottaa askeleen arveluttavaan suuntaan, kun he yhdistävät ihmisen perimään erilaisten eläinten dna:ta, mistä syntyy pieni mutta eloisa liha­möykky. Pikkuhiljaa möykystä kasvaa naisolio (Delphine Chanéac), johon tieteilijät suhtautuvat kuin vanhemmat.
Ohjaaja Vincenzo Natali (Cube – kuutio) on istuttanut kauhujännäriinsä kutkuttavan babyblues-kuvion. Vanhemmuus – tässä tapauksessa tieteen riemuvoitto – ei olekaan yhtä juhlaa. Unelmasta tulee painajainen.

Elokuvavaikutteet liikkuvat Lynchistä Cronenbergiin ja Kärpäsestä Rosemaryn painajaiseen. Harmi, että loppua kohti leffa liukuu lähemmäksi nykykauhua, jossa tarinan nyanssit korvataan säikyttelyllä. Suurimman osan ajasta elokuva kuitenkin tunnustaa, että kaikkein pelottavinta on ihmisessä piilevä hirviömäisyys ja hirviöiden inhimillisyys.

Splice
Ohjaaja: Vincenzo Natali. Ensi-ilta 30.7.
Tähdet: ****