Me Naiset
|
Kaisu Tervonen

Pernilla Augustin esikoisohjaus on koskettava kasvukertomus.

Susanna Alakosken kiitelty romaani Sikalat kuvasi Moilasen perhettä, joka muutti Ystadiin Ruotsiin 1970-luvulla. Perheen tyttärelle Leenalle Suomi ei ollut lapsuuden ihmemaa vaan alkoholisoituneiden vanhempien kännimantran aihe.

Näyttelijänä tunnettu Pernilla August on ohjannut vapaasti kirjan pohjalta ponnistavan esikoisdraamansa Sovinto. Sen kertoja on aikuinen Leena (Noomi Rapace), kahden tytön äiti ja Johanin (Ola Rapace) vaimo. Kesken leppoisan aamiaisen Leena saa puhelun. Hänen äitinsä (Outi Mäenpää) tekee kuolemaa ystadilaisessa sairaalassa.

Leena on matkannut Sikaloiksi kutsuttujen vuokra-asuntojen köyhyydestä keskiluokkaan, mutta Sovinto on enemmän koskettava kasvukertomus kuin luokkatietoinen sosiaalidraama.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ville Virtanen ja roolistaan Guldbaggella palkittu Outi Mäenpää ovat pelottavan hyviä vanhempina, jotka muistavat rakastaa lapsiaan silloin kuin eivät juo ja lyö. Myös 12-vuotiasta Leenaa näyttelevä Tehilla Blad ja Noomi Rapace tekevät uskottavasti hypyn lapsen hädästä aikuisen tukahdutettuun tuskaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sovinto (Svinalängorna)
Ohjaus: Pernilla August, ensi-ilta 11.3.
Tähdet: ***½

Sisältö jatkuu mainoksen alla