Me Naiset
|
Kaisu Tervonen

Tv-sarjan suomalaisnimi Sinkkuelämää ei enää aikoihin kuvannut sen sisältöä.

Pari vuotta sitten ilmestyneen elokuvan jatko-osalla ei ole myöskään mitään tekemistä alkuperäisnimen Sex and the City kanssa. Elokuvassa on hyvin vähän seksiä, ja New York vaihtuu Lähi-idän aavikoihin. 

Carrie (Sarah Jessica Parker) pelkää kaksivuotisen avioliittonsa rutinoitumista, Charlotte (Kristin Davis) painii äitiyden haasteiden kanssa, Miranda (Cynthia Nixon) potee kriisiä työssään ja Samantha (Kim Cattrall) – no, Samantha saa sheikiltä kutsun luksuslomalle Abu Dhabiin. 

Ylipitkä elokuva sisältää luvattoman paljon lomakohteen huokailevaa ihailua. Viihde-elokuvassa vilahtaa kuitenkin vakavampiakin aiheita. Hotellin palvelijoiden kautta paljastetaan ylellisyydelle välttämättömät luokkaerot, kun taas matka islamilaiseen kulttuuriin antaa hyvän syyn käsitellä naisten asemaa. Teemat jäävät puolitiehen. Universaalia sisaruutta pönkitetään muun muassa pöhköllä kohtauksella, jossa paikalliset naiset palvovat samaa länsimaisen muodin jumalaa kuin Carrie ja kumppanit. Tämän sortin feminismiin ei kaikilla ole varaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sex and the City – Sinkkuelämää 2

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohjaus: Michael Patrick King. Ensi-ilta 2.6.

Tähdet: * * ½

Sisältö jatkuu mainoksen alla