Näin ystävien kesken tarjoaa reipasta romantiikkaa nykytyyliin.

Ajastaan jääneiden prinsessasatujen sijaan Näin ystävien kesken tarjoaa reipasta nykyromantiikkaa. Käsikirjoittaja Elizabeth Meriwether on viisaasti sijoittanut naishahmolle sydämen lisäksi aivot ja mieshahmolle peniksen lisäksi sydämen.

Komedian ohjaajana kunnostautuu Ivan Reitman (mm. Ghostbusters), joka on ehkä ottanut ihmissuhteiden kuvauksessa oppia pojaltaan Jason Reitmanilta, Junon ja Up In the Airin ohjaajalta.

Kännisen illan jälkeen Adam (Ashton Kutcher) herää puolituttunsa Emman (Natalie Portman) ja tämän kämppisten sohvalta. Tapaamisesta syntyy sopimus seksikumppanuudesta vailla sitoumuksia. Tv-sarjan kulisseissa työskentelevä Adam ei kuitenkaan tappele seksin myötä sikiäviä tunteita vastaan, toisin kuin kiireinen lääkäri Emma.

Pääosien lisäksi myös sivuhahmot, etenkin Emman kämppikset (mm. Greta Gerwig), ovat saaneet uskottavuutta Hollywood-paperinukkeja enemmän. Vain Kevin Klinen osa Adamin tv-stara-isänä hiukan ontuu, mutta hänkin tarjoaa pintaliitoromansseineen vastakohdan Emman ja Adamin väliselle aidolle asialle.

Näin ystävien kesken (No Strings Attached)
Ohjaaja: Ivan Reitman, ensi-ilta 11.2.
Tähdet: ***½