Hieno vanhanaikaisuus on uuden Muumi-leffan suurin plussa.

Lastenelokuvissa odotellaan harvoin maailmanloppua. Se on kuitenkin pienin animaation Muumi ja punainen pyrstötähti erikoisuuksista. Kotimainen elokuva on koostettu kolmen vuosikymmenen takaisesta puolalaisesta nukkeanimaatiosarjasta, ja sen ääninä kuullaan kansainvälisiä tähtiä.

Erikoinen projekti alkoi pari vuotta sitten elokuvalla Muumi ja vaarallinen juhannus. Toiseen elokuvaan tuo uutta ulottuvuutta 3D-tekniikka, joka yhdistettynä huopanukkeanimaatioon on yllättävän hienovarainen ja erittäin onnistunut keino elävöittää hahmoja entisestään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarina on pinnaltaan pelottava. Muumipeikko tovereineen lähtee observatorioon hakemaan vahvistusta punaisen pyrstötähden ja maan törmäykselle. Sen saatuaan hänellä on kiire kotiin turvaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Elokuvan viehätys piilee kuitenkin vanhanaikaisen verkkaisessa kerronnassa, herttaisissa hahmoissa sekä pehmeissä arvoissa – ei siis vauhdissa, Björkin tekemässä tunnusmusiikissa tai edes englanninkielisen version ääninäyttelijöissä (muun muassa Mads Mikkelsen ja Aleksander Skarsgård).

Muumi ja punainen pyrstötähti 3D

Ohjaaja: Maria Lindberg

Ensi-ilta 6.8.

Tähdet: * * * *

Sisältö jatkuu mainoksen alla