Me Naiset
|
Kaisu Tervonen

Lettipäinen kostaja vakuuttaa.

Ankara länsi on kasvattanut 14-vuotiaasta Mattiesta kovapintaisen. Kun hänen isänsä tapetaan, nuori nainen vaatii oikeutta mutta ottaa sen mielellään koston muodossa.

Länkkäri Kova kuin kivi pysyttelee lähellä Charles Portisin alkuperäistä romaania. Se ei myöskään harhaile kauas John Waynen tähdittämästä vuoden 1969 versiosta, mutta siitä poiketen Mattie kertoo nyt tarinaa aikuisen naisen näkökulmasta.
Pääosa elokuvasta vietetään kuitenkin nuoren Mattien (Hailee Steinfeld), tämän palkkaaman juopon sheriffin (Jeff Bridges) sekä ylpistelevän Texas Rangerin (Matt Damon) seurassa. He jahtaavat murhaajaa (Josh Brolin) intiaanien mailla, eikä vereltä vältytä. 

Mattie ei ole tyypillinen western-sankari – hän näyttää Ihmemaa Ozin Dorothyltä – mutta muuten Coenin veljekset eivät lajityypin sääntöjä venytä. Uudistuksia ei tosin jää kaipaamaankaan, kun tarjolla on karua (hengen)maisemaa, vereviä hahmoja sekä etevää näyttelijätyötä. Etenkin kuvausten aikaan vasta 13-vuotias Hailee Steinfeld vakuuttaa teräväsanaisen teinin roolissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kova kuin kivi (True Grit)
Ohjaajat: Ethan & Joel Coen, ensi-ilta 18.2.
Tähdet: ****

Sisältö jatkuu mainoksen alla