Me Naiset
|
Kaisu Tervonen

Elokuvan keskiössä ovat pariisilaismuseon kallisarvoiset esineet.

Maineikas pariisilaismuseo Musee D’Orsay halusi 20-vuotisjuhlansa kunniaksi tilata episodielokuvan joukolta kansainvälisiä ohjaajia. Vaikka projekti kaatuikin, syntyi sen seurauksena Oliver Assayasin pienimuotoinen draama Kesähetket.

Elokuva alkaa iloisesta perhetapaamisesta, jossa juhlitaan Hélènen (Edith Scob) 75-vuotisjuhlia. Vain kuukausia myöhemmin Hélènen kaksi poikaa (Charles Berling ja Jérémie Renier) ja tytär (Juliette Binoche) kokoontuvat uudelleen äidin kuoltua.

Aiheesta huolimatta valkokankaalla ei nähdä suuria tunteenpurkauksia. Ei, vaikka isoveli haluaisi säilyttää talon irtaimistoineen perheellä, kun taas muut kannattavat myymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Musee D’Orsay lainasi kuvauksiin kallisarvoisia esineitä, jotka ovat ranskalaiselokuvan keskiössä. Äidin arvoesineet edustavat tavaroita, joita rakastetaan ja vaalitaan sukupolvien ajan, kun taas kiinalaisessa tossutehtaassa työskentelevä nuorin veli edustaa nykyistä nopeaa kulutuskulttuuria. Vastakkainasettelu ei kuitenkaan ole tuomitsevaa, vaan hienovaraista ja ajatuksia herättävää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kesähetket (L’heure D’été)
Ohjaaja: Oliver Assayas
Ensi-ilta 9.7.

Tähdet: ****

Sisältö jatkuu mainoksen alla