Kuninkaallisviihde on kuin makkara: kuuluu kesään sopivina pätkinä.
Kuninkaallisviihde on kuin makkara: kuuluu kesään sopivina pätkinä.

Janoatpa sitten kuumia juoruja tai olet lähinnä kiinnostunut hovihistoriasta, tässä sinulle kesäluettavaa.

Pannaanko Diana pussiin? kirjakaupan myyjä kysyy.

Kyllä kiitos! Tunnen tarvetta piilotella prinsessapokkaria, sillä rojalistilla ei ole helppoa nykyaikana. Hankalahan se on puolustaa syntyperään perustuvia etuoikeuksia ja vero­varoin ylläpidettyä ylellistä
hovia. Rahvas ansaitsee vastineeksi vähintäänkin viihdettä, josta myös me tasavaltalaiset voimme nautiskella salaa helle- ja sadepäivinä.

Prinsessat ovat grillimakkaran lailla kesään kuuluva guilty pleasure, salainen pahe. Mökkihuussin seinällä haprastuvat Sarah Fergusonin häät heinäkuulta 1986. Muistiin ovat syöpyneet myös kuvat, joissa teksasilainen liikemies imeskelee herttuattaren varpaita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sammio on ehtymätön: ­kirjoja ja elokuvia puskee iloksemme kuin sieniä sateella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos janoat kuumia juoruja

Luulisi, että Dianasta on kerrottu jo ihan kaikki jalkasyylistä alkaen, mutta aina vain pukkaa uutta laituriluettavaa. Kate Snellin Diana – Prinsessan viimeinen rakkaus juoruilee Dianan viimeisistä, tasapainottomista elinvuosista ja sala­suhteesta pakistanilaiseen ­sydänkirurgiin. Valkokangas­versiossa Naomi Watts imitoi säntillisesti maailman seuratuinta naista. Varsinaiset jymypaljastukset neuroottisesta ­sydänten prinsessasta ­teki tosin Tina Brown Dianan tarina -kirjassaan jo 2007.

Jos hovihistoria kiehtoo

Sarah Bradfordin Diana – Tuntematon prinsessa haluaa olla vähän fiksumpi teos, joka kertoo myös Britannian yläluokasta. Kuninkaalliskirjat käyvätkin käsilihastreenistä, koska ihmissuhdedraama höystetään usein politiikalla ja hovi­historialla. Halutessaan nuo osuudet voi harppoa ja keskittyä kiehtoviin valokuvaliitteisiin.

Grace – Monacon ruhtinatar -pokkarissa on 647 sivua ahmittavaa siitä, kuinka Monacon ja Ranskan verokriisi syvensi nuoren ruhtinattaren avioahdinkoa. Elo­kuvan pääosassa itkeskelee Nicole Kidman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla