Antti Holma ja Cheek – ehkä heissä tosiaan on vähän samaa näköä?
Antti Holma ja Cheek – ehkä heissä tosiaan on vähän samaa näköä?

Räppäri Cheekistä kertovan Veljeni vartija -elokuvan pääroolissa nähdään Antti Holma.

Näyttelijä ja kirjailija Antti Holma, 34, näyttelee tuplaroolin rap-artisti Cheekin elämästä kertovassa Veljeni vartija -elokuvassa. Hän esittää sekä Cheekiä eli Jare Tiihosta että tämän kaksosveljeä Jereä. Leffan pääroolien näyttelijät julkistettiin tänään.

– Uskon olevani urani suurimman haasteen kohdalla, kun saan näytellä molempien veljesten roolit. En silti aio pysähtyä sen edessä, vaan kysyn erään tunnetun rap-artistin sanoin: Kuka muu muka? Antti Holma kommentoi rooliaan tiedotteessa.

Elokuvaa kuvaillaan vahvaksi veljestarinaksi. Nuoria Jarea ja Jereä näyttelevät kahdeksanvuotiaat espoolaiskaksoset Niklas ja Julius Liukkonen ja teini-ikäisiä Tiihosia 17-vuotiaat veljekset Eemeli ja Vilhelmi Masanen Vaasasta.

Myös Cheek innoitsee elokuvasta ja näyttelijävalinnoista.

”Uskon olevani urani suurimman haasteen kohdalla.”

– Antti Holma teki vaikutuksen koekuvauksissa. Hän oli paras tyyppi päärooliin.

Myös taustajoukoissa on tunnettuja nimiä, sillä leffan tuottaa Dome Karukoski ja sen ohjaa ja käsikirjoittaa JP Siili. Elokuva tulee ensi-iltaan helmikuussa.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.