Kesän viihderomaanien sankarittaret ovat epävarmoja lukutoukkia - sekä kaikki kovin kömpelöitä.

Psykologin musta aukko

Psykologi Aura Purolan elämä on mallillaan. Pesti parisuhde-tv-ohjelman psykologina on siivittänyt uran nousuun ja avomies Joelin kanssa kaikki on täydellistä. Mutta sitten nainen saa tällin päähänsä, ja alkaa nähdä tähtien lisäksi elämänsä mustat aukot: Joel uppoutuu vain töihinsä, kun taas tämän hurmaavalla kaksosveljellä Leolla riittäisi aikaa Auralle. Suhde Hanna-äitiinkin on pahasti solmussa.


Sari Luhtanen, kuva Tammi
Sari Luhtanen, kuva Tammi

Sari Luhtanen on kokenut viihdekirjailija, ja se näkyy: tarinassa riittää meheviä hahmoja, tosi-tv-tuotannon kuvaus on kutkuttavaa, ja kirjan miehissä riittää vetovoimaa. Ajoittain meno yltyy melko epäuskottavaksi ja päähenkilö Aura jää vähän persoonattomaksi ajelehtijaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla


Sari Luhtanen: Tähtirooli (Tammi)


Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nörttirakkautta

Lotan elämän suurin rakkaus ovat kirjat. Kirjaston vahtimestarina hän saa keskittyä tärkeimpään, ja sosiaalisen elämän voi kuitata työkavereiden synttärikahveilla. Sitten nainen kävelee nenä kirjassa auton alle ja päätyy siskonsa ja tämän avovaimon kotihoitoon. Nämä hoitavat ensitöikseen Lotan treffeille Jirin kanssa, joka olisi ainakin paperilla täydellinen kumppani lukutoukalle. Mutta Lotan mieltä vaivaa työkaveri Olle, jonka vauhdissa omaa rauhaa vaaliva nainen on koko ajan äärirajoilla.

Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego, kuva Sara Ahde
Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego, kuva Sara Ahde

Veera Vaahtera on kirjailija Pauliina Vanhatalon alter ego, eikä hän aliarvioi lukijoita viihderomaaneissakaan. Lotta on fiksu, uskottava ja kokonainen päähenkilö, joka kipuilee uskottavasti introverttiytensä kanssa. Naiseen toivoisi silti vähän särmää ja kirjan dialogiin annoksen nasakkuutta, jotta se tempaisisi vielä tukevammin mukaansa.

Veera Vaahtera: Kevyesti kipsissä (Tammi)

Henkistyjä sekoilee

Reiki-, naiseus- ja jälleensyntymiskurssi, tähtikarttoja ja self-help-kirjallisuutta. Emma on valmis kokeilemaan mitä tahansa löytääkseen paikkansa maailmassa. Aviomies Jarkko ja tytär Mallu ihmettelevät kärsivällisesti vieressä - kunnes Emma alkaa sekoilla toden teolla. Tähtikartoista kun on löytynyt uhka avioliitolle Jarkon vastanäyttelijättären muodossa. Tarvitaan jälleen kerran tälli päähän, että päähenkilö saa elämäänsä uuden suunnan.

Tiina Piilolan kuvasi Cata Portin
Tiina Piilolan kuvasi Cata Portin

Tiina Piilola ottaa kaiken ilon irti Emman henkistymisprojekteista, eikä paukkuja jää tarpeeksi ihmissuhdekuvioihin. Emma on kuitenkin vastustamattoman omapäinen sekoilija ja kirjassa hulvaton vauhti – ehdottomasti pinon hauskin romaani.

Tiina Piilola: Taivaanmerkit (Kustantamo S&S)

Sisältö jatkuu mainoksen alla