Jurassic Worldin pääosassa nähdään näyttelijä Chris Pratt. Kuva: Reuters
Jurassic Worldin pääosassa nähdään näyttelijä Chris Pratt. Kuva: Reuters

Klassikkoelokuvan dinosaurukset heräävät ensi kesänä eloon valkokankaalla. Epärealistisia hirmuliskoja, lyttäävät asiantuntijat.

Jurassic World -elokuva tuo dinosaurukset viimein 2010-luvulle. Elokuva ei ole varsinainen jatko-osa vuoden 1993 kassamagneetille Jurassic Parkille, vaan ennemminkin uusintaversio Steven Spielbergin klassikkoleffasta.

Äskeittäin julkaistun trailerin perusteella erikoistehosteet ovat kehittyneet paljon parissa vuosikymmenessä, ja kesällä 2015 valkokankaalle tulevat dinosaurukset ovat vaikuttavan näköisiä – varmasti hienoja 3D:nä. Tietokoneella luodut dinosaurukset ovat kuitenkin saaneet paleontologit ja muut ekspertit viilaamaan pilkkua Twitterissä.


The Independentin
artikkelin mukaan asiantuntijoita närkästyttää esimerkiksi, että geenimanipuloinnilla aikaansaadulla hirviösauruksella on peukalot. Peukalot! Trailerissa hämmennystä aiheuttaa myös sulallisten dinosaurusten puute sekä vaaksiaisten pitäminen hyttysinä. Viihteellisyys tuntuu menneen dinosaurustutkimusten ja todenmukaisuuden edelle.

Lyttäys toki kuuluu asiaan, sillä sehän vain lisää keskustelua dinosaurusleffasta.

Aiemmat jatko-osat julkaistiin vuosina 1997 ja 2001. Jurassic Worldiä on puuhattu pitkään – alun perin sen piti tulla ensi-iltaan vuonna 2005, mutta aikaa vierähtikin kymmenen vuotta suunniteltua enemmän.

Jurassic Worldissä palataan sinne, mistä kaikki alkoi, eli Isla Nublar -saarelle. Trailerin perusteella juoni pysyy uskollisena alkuperäiselle elokuvalle. Poika lähtee vierailulle saarella sijaitsevaan Jurassic World -huvipuistoon, jossa on mahdollista päästä dinosaurussafarille ja katsella dinosauruksia vähän kuin delfinaariossa.

Tässäkin puistossa on saatu aikaan geenimuunneltu peto, joka sitten pääsee vapaaksi – ja varsinainen seikkailu voi alkaa. Elokuvan pääosissa nähdään Chris Pratt ja Bryce Dallas Howard.

Lue myös:


Näistä 90-luku muistetaan


Vuoden 2014 kymmenen parasta elokuvaa


Lisää makupaloja Fifty Shades of Grey -elokuvasta! Uusi traileri julkaistiin