Elokuvassa kuullaan muun muassa brittilaulaja Ellie Gouldingin kappale. Kuva: Reuters
Elokuvassa kuullaan muun muassa brittilaulaja Ellie Gouldingin kappale. Kuva: Reuters

Tämän tykimpää elokuvasoundtrackia on vaikea löytää.

Brittikirjailija E. L. Jamesin eroottisesta kirjatrilogiasta tehty Fifty Shades of Grey -elokuva on ollut yksi kuluneen vuoden puhutuimpia tapauksia jo ennen kuin kukaan on nähnytkään leffaa. Eivätkä ystävänpäivänä ensi-iltaan tulevan elokuvan musiikitkaan näytä jäävän toiseksi.

Jo varhain Fifty Shades -fanit saivat tietää, että elokuvassa tullaan kuulemaan muun muassa Beyoncén kappaleita, mutta nyt koko leffan soundtrack paljastettiin.

Beyoncén lisäksi leffassa kuullaan muun muassa elokuvasäveltäjä Danny Elfmanin kappaleita ja viime vuoden kuumimpia artisteja. Äänessä ovat esimerkiksi Ellie Goulding, Sia, Awolnation ja The Weeknd.

Tähän mennessä molempia elokuvan ensimmäisistä kappalejulkaisusta, Ellie Gouldingin Love Me Like You Do -biisiä ja The Weekndin Earned It -kappaletta, on myyty iTunesissa jo noin 100 000 kertaa. Tältä koko kappalelista näyttää:

– Annie Lennoxin versio 50-luvun klassikosta I Put A Spell On You .

– Laura Welsh: Undiscovered.

– The Weekndin Earned It ja Where You Belong.

– Jessie Ware: Meet Me In The Middle.

– Ellie Goulding: Love Me Like You Do.

– Versiot Beyoncén kappaleista Haunted ja Crazy In Love.

– Sia: Salted Wound.

– The Rolling Stonesin Beast Of Burden.

– Awolnation: I’m On Fire.

– Frank Sinatran Witchcraft.

– Vaults: One Last Night.

– Skylar Grey: I Know You.

Kuuntele Ellie Gouldingin ja The Weekndin kappaleet alla:

Fifty Shades of Grey -elokuvan ensi-iltalipunmyynti alkoi perjantaina 9.1. Elokuvan ensi-ilta on ystävänpäivänä. Katso traileri alla.

Lue myös:

Lisää makupaloja Fifty Shades of Grey -elokuvasta! Uusi traileri julkaistiin

Fifty Shades of Grey -elokuva rikkoi ennätyksiä jo ennen ensi-iltaansa

Jamie Dornan valmistautui Fifty Shades -rooliinsa käymällä seksityrmässä

Beyoncé julkaisi esimakua tulevasta Fifty Shades of Grey -elokuvasta

The Last Jedissä nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä.

”Taistele sitä orjan asua vastaan!” Näin Carrie Fisher evästi tuoretta Star Wars -näyttelijää Daisy Ridleytä Interview-lehden haastattelussa vuonna 2015. Fisher viittasi elokuvan Jedin paluu kohtaukseen, jossa Hutt Jabba orjuuttaa Fisherin näyttelemän Leian ja pakottaa tämän pukeutumaan pikkupikkubikiniin.

Fisherin neuvosta on otettu vaari. Uudesta Star Wars -trilogiasta ei voi puhua samana päivänä kuin 1970- ja 1980-luvun taiteessa tehdystä alkuperäisestä trilogiasta.

Sukupuoliroolit saivat kyytiä jo J.J. Abramsin vuonna 2015 ohjaamassa uuden trilogian ensimmäisessä osassa The Force Awakens. Huomenna ensi-iltansa saavan kakkososan, The Last Jedin, ohjaajan Rian Johnsonin näkemys on jopa feministisempi. Nyt luutuneita rooleja tuuletetaan puhurilla.

Siinä missä Leia esitettiin Jedin paluussa vastoin Fisherin omaa tahtoa seksiobjektina, uudessa trilogiassa näyttelevän Ridleyn hahmo, jedisoturi Rey, on aktiivinen toimija – sankari niin kuin elokuvan muutkin naiset.

Mutta Fisherkin sai kostonsa – viime hetkellä, sillä hän kuoli viime vuonna ja rooli jäi hänen viimeisekseen. Leiasta on vanhetessaan tullut kapinaa johtava kenraali. Vanhaa naista kunnioittavat nuoret kunditkin. Häntä ei esitetä hömelönä höppänänä, joka kuuluisi jo hautaan, toisin kuin vanhat naishahmot monissa elokuvissa – siis niissä harvoissa, joissa ylipäänsä on hahmoina vanhoja naisia.

Leian uusi hiustyylikin sopii paremmin naiselle kuin hahmon ikoninen kampaus, pikkutyttöjen suosimat lettirinkelit.

Naisten sankaruuttakin enemmän lämmittää se, miten naisiin suhtaudutaan, ja ennen kaikkea, miten he suhtautuvat toisiinsa. Nainen ei ole naiselle susi, vaan ystävä. He eivät puukota toisiaan selkään, vaan tekevät yhteistyötä. Leian ja hänen vara-amiraalinsa Holdon (Laura Dern) ystävyyssuhdetta kuvataan koskettavasti.

Elokuvan juoni jatkaa siitä, mihin The Force Awakens jäi. Arkkityyppinen hyvän ja pahan taistelu jatkuu. Ensimmäinen ritarikunta ja Uusi tasavalta ovat edelleen sodassa keskenään.

Kapinaliiton entiset jäsenet ovat muodostaneet Vastarinta-nimisen järjestön, jota johtaa Leia. Vastapuolella taistelee hänen ja Han Solon poika Ben, joka pahan voimille antauduttuaan omaksui nimen Kylo Ren (Adam Driver). Vastarinta on murtumassa, joten Rey yrittää suostutella erakoitunutta Luke Skywalkeria (Mark Hamill) apuun.

Star Wars: The Last Jedi

ENSI-ILTA 13.12. ****

Me Naisten testiryhmä arvosteli uusimman SingStar-pelin. 

Vaikka ei erityisemmin välittäisi konsolipeleistä, laulupelit ovat varma viihdyttäjä. Karaokea pelimuodossa kotona!

PlayStation lanseerasi vastikään laulupelien klassikon uusimman version, SingStar Celebrationin. Konsepti on tuttu edellisistä versioista, mutta  peli on nyt osa PlayStationin PlayLink-pelisarjaa, jonka ideana on yhteinen hauskanpito perheen tai ystävien kesken matalalla kynnyksellä. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että erillisiä mikrofoneja ei enää tarvita, vaan mikrofonina voi käyttää omaa älypuhelintaan.

Mikrofonisovellus ladataan älypuhelimeen, ja laitteet yhdistetään keskenään. Helppoa, sitten vain laulamaan! Pelissä voi olla mukana yhtä aikaa kaksi puhelinmikrofonia, joten jos haluaa laulaa isommalla porukalla, puhelimia pitää kierrättää ryhmän kesken. Sitä varten pelissä on olemassa enintään kahdeksan pelaajan biletila. Muut vaihtoehdot ovat perinteiset yksinlaulu ja kahden pelaajan battle.

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta, mutta sinänsä eroa entiseen ei ole. Pisteitä ropisee. Hieman kyllä mietityttää, voiko puhelimen mikrofonin laatu tai jokin muu elementti vaikuttaa siihen, kuka saa eniten pisteitä. Onko tämä tekniikkalaji muutenkin kuin laulun osalta?

Puhelimeen laulaminen tuntuu aluksi urpolta.

Pelissä tulee mukana vaatimattomat 30 kappaletta, jotka edustavat enimmäkseen uudempaa pop-tuotantoa. Jos ei ole kuunnellut viime vuosien radiohittejä tai on muuten vain nostalgiannälkäinen, joutuu nopeasti ostamaan SingStore-kaupasta lisää kappaleita lauleltavaksi. Sillä kun kerran aloittaa, ei tee ihan heti mieli lopettaa lauleskelua.

Tekniset ominaisuudet: 4/5

Biisivalikoima: 2/5

Hauskuus: 5/5

SingStar Celebration PS4:lle, 19,90 €.