Teatteriversiossa Mikko Itäranta on lääkäri Erkki Viherkoski ja Sanna Koivunen vanhempi konstaapeli Rauni Väänänen. Kuva: Katja Laine
Teatteriversiossa Mikko Itäranta on lääkäri Erkki Viherkoski ja Sanna Koivunen vanhempi konstaapeli Rauni Väänänen. Kuva: Katja Laine

Suosittu Taivaan tulet -sarja Kemijärvineen kaikkineen ilmestyy teatterin lavalle.

Teatteriversio Taivaan tulet -tv-sarjasta. Sehän kuulostaa samalta kuin Matteus-passio minuutissa tai Kaunareiden juonitiivistelmä tekstiviestinä, mutta Uudenkaupungin teatterilta se on ilmeisesti onnistumassa. Ensi-ilta on tammikuussa.

– Me tosin otettiin vain ensimmäinen tuotantokausi, mutta oli siinäkin kymmenen tuntia draamaa. Katselin sarjaa uudestaan, luin alkuperäistä käsikirjoitusta, ideoin, karsin – aika hyvin se sitten syntyi, kun päätti, mihin keskittyy, kertoo dramatisoinnista vastannut teatterinjohtaja Jari Luolamaa.

Henkilöitä ja tapahtumia on karsittu reippaasti, mutta konstaapeli Rauni Väänänen tässäkin palaa Kemijärvelle, ihan kuin telkkarissa, ja Ismo Alangon musiikki soi.

Jari Luolamaa arvelee, että Uudessakaupungissa on samalla tehty pioneerityötä: kun Yleltä nyt heltisi lupa yhden kotimaisen tv-draaman näyttämöversioon, pää on avattu, ja kohta teattereissa nähdään muitakin teeveestä tuttuja näytelmiä.

– Oletin, että luvan kanssa olisi tullut vaikeuksia, koska Yle ei ole aikaisemmin antanut 90-luvun puolivälin jälkeen tehtyjen sarjojen oikeuksia eteenpäin. Satuin ilmeisesti kysymään juuri oikealla hetkellä, koska lupa tuli.

Jari halusi ottaa ohjelmistoon nimenomaan Taivaan tulet, koska tykkää juuri siitä: hänestä siinä kerrotaan tavallisten ihmisten tavallisesta elämästä, mutta hyvin. No, nähdäänkö Ukissa seuraavaksi Kotikatu?

– Heh, se olisikin aikamoinen homma. En ehkä tarttuisi Kotikatuun ihan heti, se on niin personoitunut näyttelijöihinsä. Mutta esimerkiksi Tahdon asia -sarjasta saisi hienon näytelmän...

Taivaan tulien ensi-ilta Uudenkaupungin teatterissa on 24. tammikuuta.

Lue myös:

Tee itse Taivaan tulet -drinkit