Kasmirin ja Saaran Kesäkumibiisissä lauletaan vauvojen tekemisestä. Kuvat: Liina Aalto-Setälä ja Satu Kemppainen
Kasmirin ja Saaran Kesäkumibiisissä lauletaan vauvojen tekemisestä. Kuvat: Liina Aalto-Setälä ja Satu Kemppainen

Viime vuosien irtosuhderallatukset ovat tänä kesänä vaihtuneet rakkauden huumaan ja vauvoihin.

Kasmir ja Saara, eli kielinaisena tunnettu Sara Forsberg, esittävät tämän vuoden Kesäkumibiisin. Vauvoja-kappale julkaistiin tänään 15. toukokuuta.

Kesäkumibiisit ovat aikaisempina vuosina keskittyneet nuorten kesäisiin irtosuhteisiin. Esimerkiksi Duon Kesäkumibiisi 2012 Panisin kertoo yhden yön seikkailusta, ja Cheekin ja Jukka Pojan kesäkumirallatus 2013 Jossu kuvailee railakasta kesää viettäviä nuoria.

Tänä vuonna kesäkumibiisissä puhutaan vauvoista ja vakavasta parisuhteesta. Kasmirin laulaa kertosäkeessä näin: ”Damn mama mä ihailen sun geenejä, kyl sä tiiät sen, ja mä haluun haluun kanssas tehä vauvoja”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä, mitä – mistä uusi linjaus johtuu?

– Halusimme tehdä tänä vuonna jotain erilaista. Otimme tämän vuoden teemaksi rakkauden, Yle X:n musiikkipäällikkö Peppi Puljujärvi kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Syykin on selvä.

– Se on nähty, että rakastuneilla saattaa huumassa usein unohtua ehkäisyn käyttäminen.

Kesäkumikampanjan tarkoitus on levittää nuorille tietoa ehkäisystä ja vähentää sukupuolitautien leviämistä muun muassa kertomalla kondomien käytöstä. Kesäkumikampanja täyttää tänä kesänä 20 vuotta.

– Halusimme tehdä juhlavuoden kappaleesta superpositiivisen, jotta se toimisi tunnelman nostattajana. Koko tiimi oli heti samoilla linjoilla. Kesäkumibiisit on aina rikkoneet rajoja. Uskon, että tämän vuoden biisi otetaan hyvin vastaan. Se on saanut jo nyt positiivista palautetta, Puljujärvi kertoo.

Myös Kasmir ja Saara ovat innoissaan.

– Ensinnäkin ihan älyttömän siistiä päästä tekemään oma kesäkumibiisi! Kun kyseessä on vielä 20-vuotisjuhlavuosi, päätimme tuottajieni kanssa tehdä tämän ”go big or go home” -tyylisesti. Biisissä vierailee nimittäin Saaran lisäksi myös Higher Gound -gospelkuoro. Biisi edustaa myös hieman erilaisempaa Kasmir-soundia, Kasmir kertoo Yle X:n sivuilla.

Lahjakkaiden laulajien yhteistyö pelitti hyvin.

– Kasmirin ja Saaran yhteistyö oli oikeaa kemioiden ilotulitusta, Puljujärvi nauraa.

Kasmir nähdään videolla ilman tavaramerkiksi noussutta hattuaan.

– Saaran kanssa oli ihan mieletöntä tehdä hommia. Kaikki laittoivat itsensä likoon. Mäkin otan hatun pois päästä, mitä en tee kauhean usein. Mutta olen erittäin tyytyväinen, Kasmir kertoi Yle X:n aamussa.

Katso ja kuuntele: Kasmir – Vauvoja feat. SAARA:

Lue lisää:

Sara Forsberg: ”Raavasta työtä tekevät miehet vetävät puoleensa”

Kaksi Emma-pystiä voittanut Kasmir: ”Minulla on älytön vuosi takanani”

Sisältö jatkuu mainoksen alla