Me Naiset
|
Siru Vallea
Anna Paavilainen (vas.), Minka Kuustonen (kesk.) ja Iina Kuustonen.
Anna Paavilainen (vas.), Minka Kuustonen (kesk.) ja Iina Kuustonen.

Kesäkaverit-elokuvassa muijat ovat reloja ja villejä, kundit kuumia, dialogi nasevaa ja ystävyys ikuista.

Iiris (Anna Paavilainen), Karoliina­ (Iina Kuustonen) ja Eeva (Minka Kuustonen) pestautuvat pullatytöiksi hankolaiseen kesäkahvilaan. Iiris  ja Karoliina ovat parhaita kavereita­, jotka kaksvitosina kiikkuvat tulevaisuuden päätösten epävakaassa heilurissa. Uusi tuttavuus Eeva yrittää päntätä pääsykokeisiin, mutta kamukeskeinen kesä tuntuu kuumottavammalta.

Kesäkaverit on myös PMMP:n biisin nimi. Elokuva onkin vähän niin kuin PMMP: muijat ovat reloja ja villejä, kundit kuumia, dialogi nasevaa ja ystävyys ikuista.

Juuli Niemen käsikirjoittamassa ja isosisko Inari Niemen ohjaamassa leffassa virkistävintä on kuitenkin aito positiivisuus. Elämänmakua ja -janoa esiintyy traagisissakin mitoissa, mutta mikään ankeilutarina Kesäkaverit ei missään nimessä ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Iina Kuustonen tekee perusvakaan ikiteiniroolin, mutta Anna Paavilaisen Iiriksessä ja Minka Kuustosen härössä Eevassa on särmää. Iiriksen ja kesädiego Jussin (Lauri Tilkanen) lomaromanssissa on myös aitoa kemiaa toisin kuin Karoliinan ja Tommyn (Sampo Sarkola) salasäädössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hanko on hiekkaisen kaunis elokuvakaupunki ja osuva tausta juonelliselle välitilalle: tytöt eivät tiedä, mitä kesän jälkeen tapahtuu. Alkaako aikuisiksi vai ei?

Talvi tuo tullessaan viileän autiuden Hangon kesähuviloihin. Samalla­ nuorten naisten valinnat vaikeutuvat. Elämä valuu ohi, ellei päätöksiä tee. Mutta ennen niitä vähän kakkuja ja mekkoja – ja vaikkapa bileet!

Kesäkaverit

★★★

Ensi-ilta 1.8.

Lue myös:

Näyttelijäsisarukset Minka ja Iina Kuustonen: "Välillämme ei ole ikinä ollut kateutta"

Sisältö jatkuu mainoksen alla