Aku Hirviniemi, Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa sekoilevat yökerhossa JVG:n uudella Mauton jasso -kappaleen musiikkivideolla. Kuva: Solar Films
Aku Hirviniemi, Sami Hedberg ja Jaajo Linnonmaa sekoilevat yökerhossa JVG:n uudella Mauton jasso -kappaleen musiikkivideolla. Kuva: Solar Films

Rap-duon uusi kappale kuullaan Luokkakokous-elokuvassa.

Rap-duo JVG eli Jare & VilleGalle on kunnostautunut huomiota herättävissä musavideoissa. Viime vuonna heidän menestyneintä Huominen on huomenna -kappaleensa musiikkivideota levitettiin kiivaasti, koska siinä nähtiin vilaukselta Anna Abreun takapuoli. Sen jälkeen ilmestyi $ara Chafak -kappale, jossa Miss Suomi Sara Chafak räppäsi.

Tänään julkaistulla uudella Mauton jasso -kappaleella nähdäänkin sitten suomalaista mieskomeutta, nimittäin juontaja-näyttelijä Jaajo Linnonmaa, Putous-tähti Aku Hirviniemi ja koomikko Sami Hedberg vokottelemassa naisia yökerhossa. Kappale on ensimmäinen sinkku JVG:n tänä vuonna julkaistavalta levyltä ja se kuullaan helmikuun lopulla ensi-iltaan tulevassa Luokkakokous-elokuvassa.

Mauttomassa jassossa ihaillaan upeita takapuolia, ja siihen viittaa biisin nimikin. VilleGalle kertoi tänään Ilta-Sanomille, että mauttomalla jassolla tarkoitetaan hyvää takapuolta.

Katso kappaleen musiikkivideo alla.

Jaajo, Aku ja Sami näyttelevät Luokkakokouksessa kolmea kaverusta, jotka matkustavat takaisin kotikaupunkiinsa yläasteen luokkakokoukseen. Kolmikon lisäksi elokuvassa näyttelevät esimerkiksi Pirkka-Pekka Petelius, Taneli Mäkelä, Maria Sid ja Lauri Tilkanen.

Elokuva on Syke-sarjassa ambulanssikuskina nähdyn Jaajon ensimmäinen pitkä elokuvarooli. Näyttelijä Iina Kuustonen kehui uutta uraa aloittelevaa radiojuontajaa omistautuneeksi näyttelijäksi.

Katso Luokkakokous-elokuvan traileri alla.

Lue myös:

Kaksostyttöjen tuore isä Jaajo Linnonmaa: Epäilin jo olevani hedelmätön

Tyyli-ikonit Jare ja VilleGalle tekevät löytöjä naistenosastolta

Me Naiset valitsi naisten kirjallisuuden keskeiset klassikot. Onko 50 Shades of Gray ja Tiina saa suukon luettu?

Saitko 100/100 Kirjojen Suomen Pätemistestistä? Tietysti, mutta luuletko olevasi kovakin naisten kirjallisuuden tuntija? Veikkaatko, että olet lukenut oleellisimmat tyttökirjat, chick lit -helmet ja naisten suosikkiromaanit vuosien varrelta?

Testaa suurehkosta Me Naisten tyttökirjallisuuspätemistestistä, montako 90 merkkiteoksesta olet lukenut!

 

Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen ei muista, milloin hän olisi ollut yhtä vaikuttunut mistään elokuvasta. Loving Vincent on mestariteos!

Oletko nähnyt jo riittävän monta omahyväistä pönötyselämäkertaa klassikkotaiteilijoista? Nyt on tarjolla jotakin aivan uutta. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama puolalainen Vincent van Gogh -elämäkerta Loving Vincent on ensimmäinen täysin käsinmaalattu kokopitkä elokuva.

Leffa on koostettu yli 65 000 öljyvärimaalauksesta, jotka ovat saaneet inspiraationsa alankomaalaisen taidemaalarin töistä. Vincent van Goghin mestariteoksista lähes 130, kuten Tähtikirkas yö, herää eloon, sillä animaatio sijoittuu niiden maisemiin. Myös elokuvan henkilöt ovat tuttuja taiteilijan maalauksista.

Hahmot on toteutettu rotoskooppaamalla eli maalaamalla ne oikeiden näyttelijöiden (mukana muiden muassa Saoirse Ronan) päälle. Käsikirjoituksen pohjana puolestaan on käytetty van Goghin kirjeitä.

Tekikö Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

Juonikaan ei noudattele taiteilijaelämäkertojen tuhanteen kertaan veivattua kaavaa. Sen sijaan kyseessä on Agatha Christien klassiset dekkarit mieleen tuova salapoliisitarina. Postimestarin poika Armand Roulin yrittää selvittää, mihin taiteilija kuoli. Tekikö mielenterveysongelmista kärsivä Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

En muista, milloin olisin viimeksi ollut näin vaikuttunut mistään elokuvasta. Aivan kuin koko elokuvataide olisi myllätty kertarysäyksellä aivan uuteen uskoon.

Sana ”mestariteos” ei tunnu tässä yhteydessä lainkaan liioitellulta. Yli 150 taiteilijan maalaama animaatio häkellyttää. Voi vain kuvitella, millaista työtä jokaista yksityiskohtaa myöten viimeistelty jälki on heiltä vaatinut. Aikaa se vei lähes seitsemän vuotta. 

Loving Vincent  *****