Jukka Pojan perjantaina julkaistu uusi kappale käsittelee menestystä, ja sitä voi pitää puolustuspuheenvuorona esimerkiksi Cheekille.

Jukka Poika julkaisi perjantaina uuden Isot laivat -kappaleen. Tänä vuonna ilmestyvän albumin toinen sinkkulohkaisu on kannanotto menestymiseen ja menestyvien mollaamiseen.

– Kun joku menestyy, moni pyrkii tavalla tai toisella hyötymään siitä. Joko rakentavasti, niin että antaa itsekin jotain, tai sitten tavalla tai toisella ilman, että tuo pöytään mitään.

Muun muassa Cheek inspiroi Jukka Poikaa tekemään kappaleen.

– Osan tekstistä inspiroi se, miten Cheekillä lähti menemään lujaa. Seurasin silloin aiheen kommentointia ja keskustelua. Ihmiset hakevat yhteistä fiilistä siitä, että jotain toista dissataan. Pissausrinkejä muodostuu helposti, ja dissattava on niiden ulkopuolella. Ringeissä toistellaan, että menestyneestä pitää olla jotain mieltä, että esimerkiksi musiikki on paskaa ja jätkä on kusipää tai sekaisin, Jukka Poika tilittää mutta myöntää harrastavansa samaa itsekin.

– Se on inhimillinen piirre, johon syyllistyn itsekin välillä. Lähden mukaan lietsomaan, mutta tajuan lopulta, ettei siinä ole mitään järkeä.

Viime syksynä Jukka Poika julkaisi ensimmäisen sinkun uudelta levyltä. Crzybailaaja-kappale sai ristiriitaisen vastaanoton, ja osa faneista teilasi kappaleen välittömästi. Jukka Poika sanoo, että myös Crzybailaajan vastaanotto kertoo samasta ilmiöstä kuin Cheekinkin teilaaminen. Crzybailaaja oli hänen mukaansa samanlainen kokeilu kuin vaikkapa juuri ilmestynyt Peto on irti -kappale Antti Tuiskulta.

– Antti Tuisku teki nyt vähän samanlaisen ratkaisun kuin minä Crzybailaajalla. Nyt en halua enää sekoittaa pakkaa, se oli viime vuoden juttu, artisti naureskelee.

Isoissa laivoilla Jukka Poika laulaa muun muassa näin:

Ne haluu syödä ja juoda sun kaa / sun kaviaaria, sun skumppaa / Haluais olla ylhäällä tuolla sun kaa / muttei tuo mitään muuta mukanaan / kuin terävät hampaat ja paljon kaunaa / Ne haluis olla staroja, muttei osaa laulaa / kai ne haluis menestyy, muttei tiedä mitä aloittaa / vois aluks ittensä valloittaa

Kuuntele koko kappale Spotifyssa.

Lue myös:

Jukka Poika esitteli avovaimonsa Teijan

Tauolle jäävä Cheek: ”Kokeilen, miltä tuntuu olla vain Jare”

JVG:n uusi kappale on kunnianosoitus takapuolille – mukana myös Jaajo Linnonmaa

Hänestäkö uusi Jukka Poika?