Vuonna 1995 syntynyt Peppina Pällijeff ponnahti pinnalle hitRECord-sivuston ansiosta. Kuva: Panu Pälviä
Vuonna 1995 syntynyt Peppina Pällijeff ponnahti pinnalle hitRECord-sivuston ansiosta. Kuva: Panu Pälviä

Peppina Pällijeffin ura on edennyt maailmalla vaivihkaa.

Suomalainen laulaja-lauluntekijä Peppina Pällijeff, 19, julkaisee EP:n helmikuun puolessa välissä. Hän on saanut taustalleen nimekkään musiikkialan vaikuttajan Jeff Franzelin, joka on tehnyt hittejä muun muassa ’N Sync- ja The Temptations -bändeille. Rumpuja levyllä soittaa Sheryl Crown taustalta ja Saturday Night Live Show’sta tunnettu Shawn Pelton.

Alun perin Peppina sai näkyvyyttä, kun Hollywood-näyttelijä Joseph Gordon-Lewitt ihastui Peppinan biiseihin. Näyttelijä löysi Peppinan, kun tämä latasi biisejä Josephin perustamalle yhteisölliselle hitRECord-nettisivustolle. Tästä seurasi se, että Peppinan kappale päätyi Emmy-palkinnon voittaneeseen HitRecord on TV -sarjaan. Josephin ansiosta Peppina pääsi myös esiintymään Sundance-filmifestareilla ja Los Angelesin leganraariseen Orpheum-teatteriin.

– Olemme Joen kanssa ystäviä, ja olen kiitollinen hänelle kaikesta, mitä hän on hyväkseni tehnyt. Joe on ollut niin kannustava. En jännittänyt ensimmäistä tapaamistamme, sillä olin jo parin vuoden ajan nähnyt hänet netin kautta parta ajamatta ja silmälasit päässä – aivan tavallisen näköisenä, Peppina kertoi viime keväänä Me Naisten haastattelussa.

Peppinan Follow Your Gravity -EP julkaistaan iTunesissa ja Spotifyssä 17. helmikuuta. Hän esiintyy parhaillaan järjestettävillä Sundance-filmifestareilla.

Peppina tekee itse omat biisinsä, mutta tässä hän esittää Lily Allenin Who’d Have Known -coverin.

Lue myös:

Peppiina Pällijeff: ”Tämä on hullua”

Me Naiset valitsi naisten kirjallisuuden keskeiset klassikot. Onko 50 Shades of Gray ja Tiina saa suukon luettu?

Saitko 100/100 Kirjojen Suomen Pätemistestistä? Tietysti, mutta luuletko olevasi kovakin naisten kirjallisuuden tuntija? Veikkaatko, että olet lukenut oleellisimmat tyttökirjat, chick lit -helmet ja naisten suosikkiromaanit vuosien varrelta?

Testaa suurehkosta Me Naisten tyttökirjallisuuspätemistestistä, montako 90 merkkiteoksesta olet lukenut!

 

Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen ei muista, milloin hän olisi ollut yhtä vaikuttunut mistään elokuvasta. Loving Vincent on mestariteos!

Oletko nähnyt jo riittävän monta omahyväistä pönötyselämäkertaa klassikkotaiteilijoista? Nyt on tarjolla jotakin aivan uutta. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama puolalainen Vincent van Gogh -elämäkerta Loving Vincent on ensimmäinen täysin käsinmaalattu kokopitkä elokuva.

Leffa on koostettu yli 65 000 öljyvärimaalauksesta, jotka ovat saaneet inspiraationsa alankomaalaisen taidemaalarin töistä. Vincent van Goghin mestariteoksista lähes 130, kuten Tähtikirkas yö, herää eloon, sillä animaatio sijoittuu niiden maisemiin. Myös elokuvan henkilöt ovat tuttuja taiteilijan maalauksista.

Hahmot on toteutettu rotoskooppaamalla eli maalaamalla ne oikeiden näyttelijöiden (mukana muiden muassa Saoirse Ronan) päälle. Käsikirjoituksen pohjana puolestaan on käytetty van Goghin kirjeitä.

Tekikö Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

Juonikaan ei noudattele taiteilijaelämäkertojen tuhanteen kertaan veivattua kaavaa. Sen sijaan kyseessä on Agatha Christien klassiset dekkarit mieleen tuova salapoliisitarina. Postimestarin poika Armand Roulin yrittää selvittää, mihin taiteilija kuoli. Tekikö mielenterveysongelmista kärsivä Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

En muista, milloin olisin viimeksi ollut näin vaikuttunut mistään elokuvasta. Aivan kuin koko elokuvataide olisi myllätty kertarysäyksellä aivan uuteen uskoon.

Sana ”mestariteos” ei tunnu tässä yhteydessä lainkaan liioitellulta. Yli 150 taiteilijan maalaama animaatio häkellyttää. Voi vain kuvitella, millaista työtä jokaista yksityiskohtaa myöten viimeistelty jälki on heiltä vaatinut. Aikaa se vei lähes seitsemän vuotta. 

Loving Vincent  *****