John Irvingin mielestä toisto on kirjailijalle sallittua.

John Irving piipahti hiljattain Suomessa markkinoimassa uutta romaaniaan. Tällaista sanottavaa 68-vuotiaalla amerikkalaislegendalla oli...

...kirjoittamisesta.
”Kirjoitan kirjani käsin, koska näppäimistöllä naputan nopeammin kuin haluaisin. Sitä paitsi minulla on hyvä käsiala. En tosin tiedä, miten kauan voin jatkaa näin, sillä kärsin nivelrikosta ja sormeni ovat murtuneet painiessa.
Kirjaa aloittaessani minun täytyy ensin tietää, miten se päättyy. Mielessäni on yleensä 2–3 romaania yhtä aikaa. Twister Riveriä pyörittelin päässäni 20 vuotta, pisimpään kaikista.”

...kirjojensa toistuvista teemoista.
”En tajua, miksi ihmetellään, jos kirjailija toistaa samoja aiheita. Toisto merkitsee, että on jotakin sanottavaa. Suosikkikirjailijanikin toistivat itseään: Melville, Dickens, Hardy...
Kirjoissani tapahtuu paljon asioita, joista en pidä. Esimerkiksi lapsen kuolema on toistuva teema. Mutta jos teksti ei vaivaa itseäni, en voi olettaa sen vaikuttavan muihinkaan.”

...uuden romaaninsa taustatyöstä.
”Setäni omisti New Hampshiressä tukkiyrityksen. Näin jo lapsena, miten tuo elämänmuoto oli tulossa päätökseensä. Serkkuni pyörittää yhä tukkifirmaa, ja hänen avullaan löysin hylättyjä tukkilaiskyliä. Ravintolateemaan perehtyminen oli helppoa. Työskentelin ravintoloissa parikymppisenä, ja monet ystäväni ovat kokkeja. Monissa muissa kirjoissani aiheet ovat olleet vaikeampia: urkumusiikkia tai lääketiedettä.
Twisted Riverissä tavallaan pelleilen elämäkerrallisuudella. Annoin Dannylle pinnallisia yhtäläisyyksiä itseni kanssa: koulut, syntymäajan, ammatin. Tärkein eromme on se, että minulla on ollut onnekas elämä mutta hänellä ei.”

...elokuvista ja teatterista.
”En juuri katso elokuvia enkä ole kovin kiinnostunut kirjojeni elokuvasovituksista. Romaanissa samaa hahmoa voi kehitellä 40–50 vuotta, mutta elokuvissa aikasiirtymät eivät onnistu yhtä luontevasti.
Ensirakkauteni on teatteri. Äitini työskenteli teatterissa, ja vietin aikaa kulisseissa jo ennen kuin osasin lukea. Parhaillaan kirjoitan romaania, joka sijoittuu teatterimaailmaan.”