Optimistinen idoli Chris Daughtry keikkailee tänään Helsingissä.

Chris Daughtry on yksi American Idol -kisasta ponnahtaneista kilpailijoista, joka on onnistunut lyömään läpi artistina. Yli seitsemän miljoonaa albumia myynyt ex-automekaanikko julkaisi juuri neljännen levynsä Baptized.

34-vuotias perheenisä pysyy tasapainoisena onnellisen arkielämänsä takia.

– Vaimoni pitää minut maan pinnalla ja asiat aitoina.

Tarvittaessa myös Daughtryn 15-vuotias poika vetäisee isän pään pois pilvistä.

– Hän on sanonut: "En mä oikein tykkää musastasi, eikä kaveritkaan, mutta niiden mutsit kuuntelee sua". Tietyssä iässä kaikki, mitä omat vanhemmat tekevät, on noloa.

Daughtryssa silmiinpistävää on hänen hyväntuulisuutensa. Mistä se kumpuaa?

– Nukun 10 tunnin unia, elän terveellisesti, vältän baareja ja puran aggressiot salilla.

Miehen Facebook-sivuille ilmestyy joka päivä pieni viisaus, elämänohje tai hengennostatus.

– En lue elämäntapaoppaita, mutta niistä pienistä lauseista saan voimaa ja ne auttavat minua. Haluan olla joka päivä parempi mies, isä, aviomies ja ystävä.

Laulaja naurahtaa perään: tuo pitäisi panna johonkin self-help-opukseen.

– Lähdenkin tästä kirjoittamaan sitä!

Amerikan idoli Chris Daughtry saapuu Helsinkiin. Daughtry esiintyy Circuksessa 2.3.2014.

Me Naiset valitsi naisten kirjallisuuden keskeiset klassikot. Onko 50 Shades of Gray ja Tiina saa suukon luettu?

Saitko 100/100 Kirjojen Suomen Pätemistestistä? Tietysti, mutta luuletko olevasi kovakin naisten kirjallisuuden tuntija? Veikkaatko, että olet lukenut oleellisimmat tyttökirjat, chick lit -helmet ja naisten suosikkiromaanit vuosien varrelta?

Testaa suurehkosta Me Naisten tyttökirjallisuuspätemistestistä, montako 90 merkkiteoksesta olet lukenut!

 

Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen ei muista, milloin hän olisi ollut yhtä vaikuttunut mistään elokuvasta. Loving Vincent on mestariteos!

Oletko nähnyt jo riittävän monta omahyväistä pönötyselämäkertaa klassikkotaiteilijoista? Nyt on tarjolla jotakin aivan uutta. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama puolalainen Vincent van Gogh -elämäkerta Loving Vincent on ensimmäinen täysin käsinmaalattu kokopitkä elokuva.

Leffa on koostettu yli 65 000 öljyvärimaalauksesta, jotka ovat saaneet inspiraationsa alankomaalaisen taidemaalarin töistä. Vincent van Goghin mestariteoksista lähes 130, kuten Tähtikirkas yö, herää eloon, sillä animaatio sijoittuu niiden maisemiin. Myös elokuvan henkilöt ovat tuttuja taiteilijan maalauksista.

Hahmot on toteutettu rotoskooppaamalla eli maalaamalla ne oikeiden näyttelijöiden (mukana muiden muassa Saoirse Ronan) päälle. Käsikirjoituksen pohjana puolestaan on käytetty van Goghin kirjeitä.

Tekikö Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

Juonikaan ei noudattele taiteilijaelämäkertojen tuhanteen kertaan veivattua kaavaa. Sen sijaan kyseessä on Agatha Christien klassiset dekkarit mieleen tuova salapoliisitarina. Postimestarin poika Armand Roulin yrittää selvittää, mihin taiteilija kuoli. Tekikö mielenterveysongelmista kärsivä Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

En muista, milloin olisin viimeksi ollut näin vaikuttunut mistään elokuvasta. Aivan kuin koko elokuvataide olisi myllätty kertarysäyksellä aivan uuteen uskoon.

Sana ”mestariteos” ei tunnu tässä yhteydessä lainkaan liioitellulta. Yli 150 taiteilijan maalaama animaatio häkellyttää. Voi vain kuvitella, millaista työtä jokaista yksityiskohtaa myöten viimeistelty jälki on heiltä vaatinut. Aikaa se vei lähes seitsemän vuotta. 

Loving Vincent  *****