Eevin (Elsa Saisio) ja Karin (Antti Luusuaniemi) elämä menee uusiksi jättipotin vuoksi. Kuva: Nordisk Film
Eevin (Elsa Saisio) ja Karin (Antti Luusuaniemi) elämä menee uusiksi jättipotin vuoksi. Kuva: Nordisk Film

Anna-Leena Härkösen romaaniin perustuvassa Kaikki oikein -draamakomediassa loton päävoitto sekoittaa elämän.

Moni pohtii joskus, mitä tekisi, jos voittaisi lotossa. Huolimatta siitä, että päävoiton todennäköisyys on yksi noin viidestätoista miljoonasta.

Tällainen harvinainen onnenpotku osuu kosmetologi-Eevin (Elsa Saisio) ja hänen rokkarimiehensä Karin (Antti Luusuaniemi) kohdalle. Kolmekymppiset Eevi ja Kari ovat korostetun tavallisia ja arkisia hahmoja. Rikastuttuaan he lähtevät itselleen vieraisiin paikkoihin kuten taidemyyjäisiin ja gourmet-ravintoloihin, joissa kommellus seuraa toistaan.

Eevi kokee voiton olevan hyvitys hänen kokemastaan koulukiusaamisesta sekä raatamisesta 15 vuotta töissä ilman, että hänellä silti olisi varaa lomamatkoihin ja hienoihin vaatteisiin.

Harmaa arki vaihtuukin samppanjan juontiin luksusasunnossa ja ylelliseen Thaimaan-matkaan. Unelman toteutuminen ei kuitenkaan ihan vastaa kuvitelmia. Raha tuo mukanaan myös ylilyöntejä, eikä identiteetti- ja ihmissuhdekriiseiltäkään vältytä. Eevi ei enää tiedä, yrittävätkö muut ihmiset vain hyötyä hänen rahoistaan vai voiko hän luottaa heihin. Hän joutuu myös miettimään sitä, mitä hän oikeasti haluaa, kun raha ei ole enää este minkään haaveen toteuttamisessa. 

Draamakomedia naurattaa ja koskettaa mainioilla hahmoilla ja elämänmakuisella dialogilla. Ummehtunutta on tosin se, että ainoa tiedostava hahmo, eli turkiksia, lihansyöntiä ja kerskakulutusta kritisoiva Eevin työkaveri, esitetään mahdollisimman rasittavana. Kaikki oikein on turvallista, mutta toimivaa viihdettä.

Kaikki oikein ***