Ihanaa, maailman rakastetuin sinkku Bridget Jones on yhtä symppis kuin ennenkin!

Bridget Jonesin elämästä kertovan elokuvasarjan kolmas osa on kuten päähenkilönsä – sydämellinen, hauska ja hurmaava.

Vuosituhannen alussa ilmestynyt Bridget Jones – elämäni sinkkuna valloitti yleisöt aitoudellaan, rehellisyydellään ja nasevalla huumorillaan. Vuonna 2004 uuden ohjaajan voimin tehty jatko-osa jäi komedioille tuttuun tapaan haaleaksi varjoksi edeltäjästään. Nyt kolmatta osaa varten puikkoihin on palannut ensimmäisestä elokuvasta tuttu ohjaaja Sharon Maguire. Sen huomaa, sillä Bridget Jones’s Baby onnistuu erinomaisesti vangitsemaan alkuperäisen elokuvan sympaattisen hengen.

Lue myös: Bridget Jonesin faneja hemmotellaan tänä syksynä: leffan lisäksi ilmestyy neljäs kirja!

”Meno on tuttuun tapaan koomisen vaivaantunutta.”

Tällä kertaa nyt nelikymppinen Jones (Renée Zellweger) huomaa yllätyksekseen olevansa raskaana. Parisuhdestatus on sinkku, mutta kuvioissa pyörii yhä ihana Mark Darcy (Colin Firth). Kolmanneksi osapuoleksi kelkasta jääneen Hugh Grantin tilalle astuu Greyn anatomia -sarjasta tuttu Patrick Dempsey.

Juoni ei ole täysin aukoton, mutta meno on tuttuun tapaan koomisen vaivaantunutta ja kirjava hahmokaarti naurattaa ihan oikeasti. Bridget Jones on ihana, sähläävä itsensä, mutta mukana on myös vuosien tuomaa kypsyyttä, viisautta ja kunnianhimoa. On ilahduttavaa nähdä, että nimikkohahmoa on kehitetty tämän ansaitsemalla ajatuksella ja kunnioituksella.

Katso traileri:

Bridget Jones’s Baby

****

Ensi-ilta 16.9.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Me Naiset valitsi naisten kirjallisuuden keskeiset klassikot. Onko 50 Shades of Gray ja Tiina saa suukon luettu?

Saitko 100/100 Kirjojen Suomen Pätemistestistä? Tietysti, mutta luuletko olevasi kovakin naisten kirjallisuuden tuntija? Veikkaatko, että olet lukenut oleellisimmat tyttökirjat, chick lit -helmet ja naisten suosikkiromaanit vuosien varrelta?

Testaa suurehkosta Me Naisten tyttökirjallisuuspätemistestistä, montako 90 merkkiteoksesta olet lukenut!

 

Me Naisten elokuvakriitikko Martta Kaukonen ei muista, milloin hän olisi ollut yhtä vaikuttunut mistään elokuvasta. Loving Vincent on mestariteos!

Oletko nähnyt jo riittävän monta omahyväistä pönötyselämäkertaa klassikkotaiteilijoista? Nyt on tarjolla jotakin aivan uutta. Dorota Kobielan ja Hugh Welchmanin ohjaama puolalainen Vincent van Gogh -elämäkerta Loving Vincent on ensimmäinen täysin käsinmaalattu kokopitkä elokuva.

Leffa on koostettu yli 65 000 öljyvärimaalauksesta, jotka ovat saaneet inspiraationsa alankomaalaisen taidemaalarin töistä. Vincent van Goghin mestariteoksista lähes 130, kuten Tähtikirkas yö, herää eloon, sillä animaatio sijoittuu niiden maisemiin. Myös elokuvan henkilöt ovat tuttuja taiteilijan maalauksista.

Hahmot on toteutettu rotoskooppaamalla eli maalaamalla ne oikeiden näyttelijöiden (mukana muiden muassa Saoirse Ronan) päälle. Käsikirjoituksen pohjana puolestaan on käytetty van Goghin kirjeitä.

Tekikö Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

Juonikaan ei noudattele taiteilijaelämäkertojen tuhanteen kertaan veivattua kaavaa. Sen sijaan kyseessä on Agatha Christien klassiset dekkarit mieleen tuova salapoliisitarina. Postimestarin poika Armand Roulin yrittää selvittää, mihin taiteilija kuoli. Tekikö mielenterveysongelmista kärsivä Vincent itsemurhan, niin kuin kuolintodistuksessa todetaan, vai oliko kuolinsyy sittenkin murha?

En muista, milloin olisin viimeksi ollut näin vaikuttunut mistään elokuvasta. Aivan kuin koko elokuvataide olisi myllätty kertarysäyksellä aivan uuteen uskoon.

Sana ”mestariteos” ei tunnu tässä yhteydessä lainkaan liioitellulta. Yli 150 taiteilijan maalaama animaatio häkellyttää. Voi vain kuvitella, millaista työtä jokaista yksityiskohtaa myöten viimeistelty jälki on heiltä vaatinut. Aikaa se vei lähes seitsemän vuotta. 

Loving Vincent  *****