Me Naiset
|
Marjut Laukia
Dingon solisti Pertti Neumann. Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen
Dingon solisti Pertti Neumann. Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen

Dingon keulahahmo Pertti "Nipa" Neumann soittaa nykyään enimmäkseen virolaisen bändin kanssa.

80-luvulla suursuosiossa ollut Dingo-yhtye koostuu nykyään enimmäkseen virolaisista muusikoista, kertoo Helsingin Sanomat. Yhtye vaihtoi soittajiaan pari viikkoa sitten. Bändin keulakuvan Pertti "Nipa" Neumannin lisäksi ainoa suomalainen joukossa on kosketinsoittaja Petri Lapintie. Lopun bändin muodostavat kitaristi Rein T. Rebane, rumpali Vallo Vildak ja basisti Taago Daniel.

Nipa kertoo Helsingin Sanomille, että miehistönvaihdoksen ideoi yhtyeen ohjelmamyyjä Jari "Holle" Holopainen, joka huomasi, että Dingon musiikille on kysyntää myös Virossa. Vastaanotto uusille soittajille onkin ollut etelänaapurissa hyvä.

– En odottanut, että tuo rumba on siellä noin hurja. Mä olen tehnyt sinne muutamien päivien ajan ihan pelkästään mediaa ja palaan taas sunnuntaina tekemään kahta ohjelmaa lisää, Pertti Neumann kertoo lehdelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Dingoa fanitettiin myös Virossa bändin kulta-aikana 1980-luvulla, ja yhtye on keikkaillut maassa säännöllisesti. Solistin mukaan uudet soittajat ovat Viron muusikoiden kärkikastia – esimerkiksi Vallo Vildak oli Viron euroviisuvoittajan menestyksen takana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Minulle on ihan sama, ovatko soittajat Etelä-Afrikasta vai Pohjois-Amerikasta. Pääasia on, että soittimet pysyvät käsissä ja musiikki kuulostaa hyvältä. Nyt on käynyt ilmi, että nämä uudet kollegat suhtautuvat asiaan vähintäänkin intohimoisesti, Pertti Neumann kertoo Helsingin Sanomille.

Virolaismuusikoiden palkkatasoa hän ei osaa jutussa kommentoida.

Sisältö jatkuu mainoksen alla