Helen ja Noah päättivät parisuhteensa ensimmäisen kauden lopussa. Kuva: MTV
Helen ja Noah päättivät parisuhteensa ensimmäisen kauden lopussa. Kuva: MTV

Spoilereita! Jos et ole vielä katsonut The Affairin viimeistä jaksoa, älä lue juttua.

Kesän kutkuttavin sarjauutuus, AVA-kanavan esittämä The Affair -draama loppui eilen. Ensimmäisen kauden viimeinen jakso päättyi todelliseen cliffhangeriin, ja jatkoa sille saadaan vasta myöhemmin. HBO Nordic -palvelussa sarjan toinen kausi alkaa 5. lokakuuta, televisiossa se tullaan näkemään myöhemmin.

Koska lokakuuhun on vielä pitkä aika, kokosimme vihjeitä siitä, mitä tuleman pitää.

1. Lisää näkökulmia. Ensimmäisellä kaudella jaksojen tapahtumat kerrottiin kahden päähenkilön, Noah Sollowayn (muun muassa The Wiresta tuttu Dominic West) ja Alison Baileyn (Jane Eyre -minisarjan Ruth Wilson), näkökulmasta, toisella kaudella kertojia on neljä. Noahin ja Alisonin lisäksi juoni avautuu myös Alisonin entisen miehen, Joshua Jacksonin näyttelemän Colen ja Maura Tierneyn esittämän Helenin, Noahin ex-vaimon näkökulmasta. Ensimmäisen kauden lopussa Alison ja Noah jättivät puolisonsa ollakseen yhdessä.

2. Paljon on vielä paljastamatta. Showtime-pomo David Nevins totesi, että ensimmäisellä kaudella katsojat näkivät vasta jäävuoren huipun koko suhdesopasta. Paljon on vielä paljastamatta, hän lupaa. Mitä? Mitä! Näyttäkää jo! Koko ensimmäisen kauden – ja toisen kauden trailerilla – katsojille vihjailtiin, että Alisonilla on paljon salaisuuksia, joista vasta osa on selvillä. Mitä ne ovat?

3. Entä se totuus? Koko totuutta tuskin saamme tietää ikinä. Sarja perustuu siihen, ettei mitään totuutta ole, on vain kaksi – tai jatkossa neljä – näkemystä tapahtumiin. Sarjan luoja Sarah Treem on tosin luvanut, että joidenkin asioiden suhteen hän tulee paljastamaan totuuden. Yksi näistä on se, mitä Colen veljelle oikein kävi. Sarahin mukaan rikos on asia, joka pitää esittää objektiivisesti.

Ja tältä se uusi kausi sitten näyttää. Trailerilla Noah ja Alison muun muassa pohtivat sitä, mikä on hirveintä, mitä he ovat elämässään tehneet, ja Noah julistaa, ettei hän tappanut Alisonin lankomiestä Scottya – toisin kuin ensimmäisen kauden lopussa annetaan ymmärtää.

Jos koko The Affair on jäänyt väliin, lue täältä televisiokriitikkomme Outi Keskevaarin juttu: Ylistetty jenkkidraama pohtii pettämisen syitä ja seurauksia.

Lähteet: Daily Mail, E! Online, International Business Times

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.