Rihannalla on tarve muuttua, ja tuoreella levyllään hän ottaa harppauksen uuteen suuntaan.

Kun poppariksi leimautunut artisti haluaa olla vakavasti otettava, hän levyttää version "taiteellisempaa" tyyliä edustavan artistin kappaleesta.

Näin tekee myös Rihanna kahdeksannella albumillaan Anti. Rihannan näkemys psykedeelisen rockyhtyeen Tame Impalan Same Ol' Mistakes -huuruilusta on yllättävän uskollinen alkuperäiselle: ikään kuin Rihanna alleviivaisi sitä, että syvyydessä ja heittäytymiskyvyssä kyllä löytyy.

Rihanna on ehtinyt urallaan vaiheeseen, jossa tarve muutokselle lienee aito. Siksi on hienoa, ettei hän todellakaan pidättele Antilla itseään. Pikemminkin tuntuu kuin Rihanna olisi hylännyt kohderyhmajattelun kokonaan: musiikillinen skaala velloo Work-kappaleen vinksahtaneesta dance hallista James Jointin neo-souliin ja on niin lavea, että sen lokeroiminen on mahdotonta.

Rihanna ei pelaa populistisesti paljaalla pinnalla tai S&M-viittauksilla, vaan tunteilla.

Toisin kuin edellisissä töissään, tällä kertaa Rihanna ei pelaa populistisesti paljaalla pinnalla tai S&M-viittauksilla, vaan tunteilla, jotka ovat kaikille tuttuja: peloilla ja ahdistuksilla, jotka Rihanna suodattaa ihailtavan taitavasti osaksi musiikillista kokeilunhaluaan.

Uusi Rihanna-levy myös paljastaa, että psykedeliarokkia luontevampi polku laulajan kähisevälle, moneen suuntaan taipuvalle äänelle on klassinen soul-pop. Tätä puolta hän vilauttaa Antin parhaimmistoon kuuluvalla Love On The Brainille, jossa kuuluu enemmän kuin häivähdys vanhaa soulia ja parhaiden aikojensa Amy Winehousea.

Katso ja kuuntele levyltä kappale Work:

Rihanna: Anti

(Universal)

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.