Gilmoren tytöt -sarjan Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai Gilmore (Lauren Graham) palaavat Netflixiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Gilmoren tytöt -sarjan Rory (Alexis Bledel) ja Lorelai Gilmore (Lauren Graham) palaavat Netflixiin. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Fanit, teille on luvassa nannaa neljän minielokuvan verran.

Kiitos suoratoistopalvelu Netflixistä! He tekevät nyt menneiden vuosien supersuosikille saman, mikä nähtiin The Killing -sarjan kanssa. Kun suuret televisiokanavat päättivät jäädyttää sarjan, elvytettiin se Netflixissä. (Siitä voi olla montaa mieltä, millainen Jälkiä jättämättä -sarjan viimeinen kausi oli, mutta ainakin se tehtiin!) Mikä sarja nyt sitten on kyseessä? Tässä se tulee: Gilmoren tytöt.

Sillä riittää faneja, ja heille on lisää hyviä uutisia. Sarjaan on saatu mukaan jo pääkaksikko eli Lauren Graham and Alexis Bledel, siis äiti ja tytär Lorelai ja Rory Gilmore. Myös sarjan alkuperäinen luoja Amy Sherman-Palladino on mukana.

Sen sijaan, että Gilmoren tytöistä tehtäisiin yksi pitkä lisäkausi, Netflix-sarja koostuu neljästä 90-minuuttisesta "minielokuvasta".

Gilmoren tyttöjä on nähty tähän mennessä seitsemän kautta ja yli 150 jaksoa, joista viimeinen vuonna 2007. Huhujen mukaan uuden kauden tuotanto aloitetaan vuonna 2017.

Jotain surullistakin: mukaan ei tietojen mukaan ole saatu Melissa McCarthya, jonka ura komediaelokuvien päätähtenä on lähtenyt nousuun viime vuosien aikana.

Lähde: Hollywood Reporter

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.