George Clooney ja juristi Amal Alamuddin avioituivat syyskuun lopulla. Kuva: Reuters
George Clooney ja juristi Amal Alamuddin avioituivat syyskuun lopulla. Kuva: Reuters

Downton Abbeyn erikoisjaksossa nähtävä George Clooney filmasi kuuman suutelukohtauksen.

George Clooney on puuhastellut kaikessa hiljaisuudessa suosikkisarja Downton Abbeyn parissa, ja viimein saamme konkarinäyttelijän vierailusta hieman tarkempaa tietoa.

Kyse ei ole pysyvästä pestistä, vaan George tekee roolin Downton Abbeyn joulun sketsityyppisessä erikoisjaksossa. Näyttelijä Elizabeth McGovern paljasti The Daily Beastille, mistä on oikein kyse. George näyttelee häävierasta, ja luvassa on suudelmia.

– Se oli minulle erityistä, koska käsikirjoituksessa oli suudelma, ja kun olimme viettäneet ammattimaisesti päivän yhdessä, sain tietää hänen hääjärjestelyjensä etenemisestä, sarjassa Coraa näyttelevä Elizabeth vitsailee.

– Elämäni ei ole ollut sen jälkeen ennallaan. Hän on juuri niin hurmaava kuin olettaa saattaa sekä viisas, ja hänen sydämensä on paikallaan, näyttelijä hehkuttaa.

Suudelmia nähdään ehkä enemmänkin. Georgen huhutaan suutelevan myös Maggie Smithin näyttelemää leskikreivitärtä Violetia. Jo aiemmin näyttelijättären kerrottiin ”retkahtaneen sohvalle” kuuman suudelman jälkeen.

– Hän suuteli kaikkia sinä päivänä! Elizabeth vihjaa, mutta lisää, että kaikki oli käsikirjoitettua, eikä George yrittänyt hurmata naisia huvin vuoksi.

Lue myös:

Onko Amal Alamuddin liian älykäs George Clooneylle?

Varo juonipaljastuksia! Tätä on luvassa Downton Abbeyn uudella tuotantokaudella

George Clooneyn ökyhäiden lasku yli 10 miljoonaa

Lepy jo, George Clooney! Näin opit antamaan anteeksi

Uutuusdraamaa Mitä meistä puhutaan ei voi suositella herkille katsojille. 

Norjalainen 16-vuotias Nisha (loistava Maria Mozdah) elää tavallista teinitytön elämää. Hänen maahanmuuttajavanhempansa sen sijaan haluavat elää uudessa kotimaassaan aivan samalla tavalla kuin Pakistanissa. Kun Nishan isä Mirza (Adil Hussain) saa tietää, että hänen tyttärensä seurustelee kantanorjalaisen pojan kanssa, seuraukset ovat kohtalokkaat. Mirza kidnappaa Nishan ja vie tytön väkisin Pakistaniin sukulaistensa hoteisiin opettelemaan kunnon naisen elämää.

Norjalaisen Iram Haqin draaman Mitä meistä puhutaan uskomattoman julma tarina perustuu ohjaajan omiin kokemuksiin. Hän oli 14-vuotias, kun hänen isänsä kidnappasi hänet ja vei hänet Pakistaniin, jossa hän joutui elämään vasten tahtoaan puolitoista vuotta.

Kauhistuttaa arvaillakin, mikä on suoraa lainaa Haqin omasta elämästä.

Nishan kokemukset tiivistyvät yhteen sanaan: naisviha. Tytöllä ei ole elokuvassa ihmisarvoa eikä ihmisoikeuksia. Isä puolustaa barbaarista käytöstään sillä, että hän suojelee perheen ja suvun mainetta. Vain sillä on väliä, ”mitä meistä puhutaan”. Kunniaväkivaltakin on siis aivan oikeutettua.

Ohjaaja kuvaa Nishan kohtaloa vähäeleisesti sortumatta mässäilyyn. Tapahtumat ovat niin järkyttäviä, ettei elokuvaa voi suositella herkälle katsojalle. Kauhistuttaa arvaillakin, mikä on suoraa lainaa Haqin omasta elämästä. Samalla katsoja tuntee kiitollisuutta siitä, että ohjaaja on uskaltanut kertoa kokemuksistaan välittämättä siitä, miten hänen sukunsa elokuvaan reagoi. Haq on kertonut tehneensä sovinnon isänsä kanssa ennen tämän kuolemaa. 

Mitä meistä puhutaan ****1/2

 

Ortodoksijuutalaisyhteisö ei suvaitse naisparia draamassa Tottelemattomuus.

Ronit (Rachel Weisz) rakastui teini-ikäisenä bestikseensä Estiin (Rachel McAdams). Lontoon ahdasmielinen ortodoksijuutalaisyhteisö ei hyväksynyt tyttöjen rakkautta. Ronit häädettiin lapsuudenkodistaan.

Parikymmentä vuotta myöhemmin Ronit asuu New Yorkissa ja on luonut menestyvän uran valokuvaajana. Hän päättää palata kotiin rabbi-isänsä hautajaisiin. Siellä Ronitia odottaa Esti, joka ei ole unohtanut häntä, vaikka onkin mennyt naimisiin heidän yhteisen lapsuudenystävänsä Dovidin (Alessandro Nivola) kanssa. Kolmiodraama on vääjäämätön.

Chileläinen ohjaaja Sebastián Lelio löi itsensä läpi transnaisesta kertovalla draamallaan Fantastinen nainen, joka voitti tänä vuonna parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkinnon. Hänen uutuusdraamansa Tottelemattomuus perustuu Naomi Aldermanin toistaiseksi suomentamattomaan romaaniin.

Siinä missä Fantastisen naisen päähenkilö Marina törmäsi yhä uudelleen ihmisten ennakkoluuloihin sukupuoli-identiteettinsä takia, Ronitia ja Estiä vainotaan heidän seksuaali-identiteettinsä takia.

Ortodoksijuutalaisuuden vanhakantaisuus voi aluksi tuntua kovin etäiseltä. Evankelis-luterilaisen kirkon kanta lesbo- ja homopareihin ei ole sen suvaitsevaisempi. 

Tottelemattomuus  ****