Nikolaj Coster-Waldau ja Juliette Binoche ovat Tuhat kertaa hyvää yötä -leffan aviopari.
Nikolaj Coster-Waldau ja Juliette Binoche ovat Tuhat kertaa hyvää yötä -leffan aviopari.

Ensi-illassa Tuhat kertaa hyvää yötä ja Se toinen nainen.

Tanskalainen hurmuri Nikolaj Coster-Waldau on monille tutuin Game of Thrones -sarjan Jaime-kelmin roolista. Ketkuilu jatkuu Nick Cassavetesin ohjaamassa hupailussa Se toinen nainen, jossa Nikolaj esittää playboy-aviomiestä. Lipevälle valepukille opetuksen antavat hysteerinen vaimo (mainio Leslie Mann) ja kaksi petettyä rakastajatarta­ (Cameron Diaz ja Kate Upton).

Cassavetesin raisussa, slapstick-tyyliä hyödyntävässä komediassa on todellista tyttö­voimaa, joka alle parin tunnin annoksena maistuu oivallisena viihteenä. Nikolaj’n korea hahmo jää pintaliitäjäksi, mutta se on rempseiden naisten elokuvassa tarkoituskin.

Toisenlainen kumppani Nikolaj on norjalaisen Eric Poppen hienossa, vain hitusen paasaavassa draamassa Tuhat kertaa hyvää yötä. Siinä hän esittää meribiologi Marcusta, jonka vaimo (Juliette Binoche) on vaaroja varomaton sotavalokuvaaja, jota perhe sydän pamppaillen odottaa kotiin Lähi-idän työmatkoilta.

Palan kurkkuun pakottavassa elokuvassa kiltti, kärsivä aviomies jää kakkoseksi, kun kuvaajavaimo laukoo totuuksia­ länsimaalaisten silmille.­

Tuhat kertaa hyvää yötä

★★★★

Ensi-ilta 2.5.2014

Se toinen nainen

★★★

Ensi-ilta 2.5.2014