Sophie Turnerin roolihahmon, Talvivaaran Sansa Starkin hiukset leimuavat sarjassa punaisina. Kuva: Reuters
Sophie Turnerin roolihahmon, Talvivaaran Sansa Starkin hiukset leimuavat sarjassa punaisina. Kuva: Reuters

Sansa Starkia näyttelevä Sophie Turner ei ole enää punapää. Varo juonipaljastuksia!

Game of Thrones -sarjassa Talvivaaran Sansa Starkia näyttelevä Sophie Turner on todella onnistunut järkyttämään seuraajiaan Instagramissa vaalentamalla hiuksensa.

Turner on julkaissut uusista vaaleista hiuksistaan kuvan saatesanoilla ”I did a thing”, vapaasti suomennettuna ”tein pienen jutun”.

 

I did a thing..... 💆🏼

A photo posted by Sophie Turner (@sophiet) on

 

Muutos on sikäli dramaattinen, että Sansa Starkin hiukset on totuttu näkemään loimuavan punaisina. Pohjoinen muistaa, mutta niin muistavat fanitkin. Muun muassa Huffington Post uutisoi Turnerin seuraajien järkytyksestä, jonka kuva välittömästi nosti.

”Ehkä Jon Snow ei olekaan oikea Targaryen, ehkä se onkin Sansa.”

Kuollut vai sittenkin Targaryen?

Aiheen puhuttavuudesta kertoo, että kuvaan on tullut neljässä päivässä jo yli 10 000 kommenttia.

– Tarkoittaako tämä, että sinut on tapettu, fanit kyselevät Turnerilta.

– Sansa ei voi olla kuollut!?

Muun muassa Jon Snow'ta näyttelevän Kit Haringtonin hiuksilla tiedetään olevan oma sopimus.

Lue lisää aiheesta: Game of Thrones -komistuksen hiuksilla oma sopimus – Kit Harington ei saa leikata kiharoitaan

Toisten mielissä Turnerin muodonmuutos on saanut liikkeelle villejä teorioita. Ja totta onkin, että samankaltaisuus lohikäärmeiden äidin, vaalean Daenerys Targaryenin kanssa on valtava.

– Ehkä Jon Snow ei olekaan oikea Targaryen, ehkä se onkin Sansa, fanit spekuloivat.

Toisaalta, kaikki voi vielä muuttua.

Uusimman kauden finaalijaksossa näytettiin, miten Bran (Isaac Hempstead-Wright) palasi kuvitelmissaan pohjoisen linnakkeeseen ja seurasi sivusta, kun hänen Lyanna-tätinsä rukoili Ned Starkia huolehtimaan vastasyntyneestä, Rhaegar Targaryenin kanssa saadusta pojastaan.

Kohtauksessa ei kuitenkaan selvästi ilmaistu, että tämä kyseinen poikavauva olisi ollut Jon Snow, vaan se jätettiin katsojien tulkittavaksi. Asian vahvisti myöhemmin HBO, jonka laatima kartta vahvisti teorian Daenerysin ja Jonin sukulaisuudesta.

Toisaalta, kaikki voi vielä muuttua.

Lue myös Me Naisten haastattelu Emilia Clarkesta: Game of Thronesin kovanaamasta paljastuu romanttinen pilailija

Sarjan fanit eivät olisi kaivanneet tälle viikolle enää uusia järkytyksen aiheita, sillä HBO vahvisti vastikään huhut siitä, että sarja päättyy kuin päättyykin kahdeksanteen kauteen. 

Lisäksi tuleva seitsemäs tuotantokausi tulee olemaan vain seitsemän jakson mittainen totutun kymmenen sijaan. Myös kahdeksas ja viimeinen kausi tulee olemaan lyhyempi.

 Vielä 7. Heinäkuuta otetussa kuvassa Sophien hiukset olivat tutun punertavat. Näyttelijä on kertonut julkisuudessa, että hänen oikea hiustenvärinsä on blondi. Sophie on kertonut myös, että hänen on helppo solahtaa varautuneen Sansan rooliin. – Tunnen, että hänessä on paljon samaa kuin minussa. Ja minussa on paljon häntä, sillä olemme kasvaneet yhdessä, Sophie sanoi Marie Clairen haastattelussa vuonna 2014. Kuva: Reuters.
Vielä 7. Heinäkuuta otetussa kuvassa Sophien hiukset olivat tutun punertavat. Näyttelijä on kertonut julkisuudessa, että hänen oikea hiustenvärinsä on blondi. Sophie on kertonut myös, että hänen on helppo solahtaa varautuneen Sansan rooliin. – Tunnen, että hänessä on paljon samaa kuin minussa. Ja minussa on paljon häntä, sillä olemme kasvaneet yhdessä, Sophie sanoi Marie Clairen haastattelussa vuonna 2014. Kuva: Reuters.

Edit: Lisäksi ingressiin lisätty lause, jossa varoitetaan juonipaljastuksista.

Three eyed raven

Game of Thrones -tähden yllättävä muodonmuutos nostatti heti hurjat arvailut

1. Sarjan tiimoilta on ilmoitettu että uutta kautta kuvataan myöhemmin koska tarvitaan talvimaisemat --> näyttelijöillä varmaan enemmän vapauksia vaihtaa lookia / voi tehdä muita töitä välissä. Hiusten värjäys ei niin kauaa aikaa vie kuin esim kasvatus (vaikka peruukit ja hiustenpidennyksetkin tietty keksitty vrt. Esim Daenerys ja Cersei ja Margaery..) 2. Jon Snow isä spoilattu... For The Internet Is Dark And Full Of Spoilers.
Lue kommentti

Historiallinen draama Synkin hetki suhtautuu kritiikittä sankariinsa Winston Churchilliin.

Eletään vuoden 1940 toukokuuta ja toinen maailmansota riehuu Euroopassa. Englannissa ollaan tyytymättömiä pääministeri Neville Chamberlainiin. Hänen tilalleen valitaan Winston Churchill, jolla riittää vihollisia. Churchillillä on edessään mahdottomalta vaikuttava tehtävä: pysäyttää Hitlerin voittokulku.

Englantilainen ohjaaja Joe Wright muistetaan parhaiten loisteliaista pukudraamoistaan, kuten Keira Knightleyn tähdittämä Anna Karenina vuodelta 2012. Hänen uutuusdraamansa Synkin hetki tarjoaa sekin pienintä yksityiskohtaa myöten hiottua ajankuvaa.

Puvustaja Jacqueline Durran loihti myös Wrightin läpimurtoelokuvan, vuonna 2005 ilmestyneen Ylpeys ja ennakkoluulo -filmatisoinnin, häikäisevän puvustuksen. Churchillin aloittaessa pestinsä sota ei ollut tuhonnut Englannin kansantaloutta. Niinpä myös tavallisilla naisilla oli vielä varaa tyylikkäisiin asukokonaisuuksiin. Eniten vaivaa Durran on kuitenkin nähnyt Kristin Scott Thomasin näyttelemän Winstonin vaimon Clementine Churchillin tyyliin, jonka asua täydentää aina elegantti hattu tai hiuskoriste.

Pääroolia esittävällä Gary Oldmanilla oli työtä muuntautua Churchilliksi. Oldman on laiha, kun taas pääministeri oli virkaan astuessaan suorastaan muhkeassa kunnossa. Maskeeraaja Kazuhiro Tsuji onnistui taikomaan Oldmanille uskottavan kaksoisleuan. Yhdennäköisyyttä Churchillin kanssa Tsuji ei ole kuitenkaan tavoittanut. Oldman on Oldman, vain vanhempana ja tuhdimpana.

Elokuva pönkittää kuvaa Churchillistä suurmiehenä, sankarina, joka onnistui yksin pelastamaan Britannian – ja siinä sivussa koko Euroopan – Hitleriltä. Historiantutkimus suhtautuu Churchilliin kriittisemmin. Joidenkin näkemysten mukaan pääministeri ei ollut mikään nerokas strategi. Voitto saavutettiin pikemminkin Churchillistä huolimatta kuin hänen ansiostaan. 

Synkin hetki ***

 

Hugh Jackmanin musikaali The Greatest Showman nostalgisoi viihteen muotoa, jota ei ole ikävä.

P. T. Barnum (1810–1891) rikastui freak show -esityksillä, joissa yleisö sai pällistellä sellaisia ”kummajaisia” kuin parrakas nainen, maailman lihavin mies tai siamilaiset kaksoset. Nykynäkökulmasta viihde ei ollut eettistä: liikakarvoituksesta kärsiviä naisia, sairaalloisen ylipainoisia miehiä tai yhteen kasvaneita kaksosia ei enää pidetä friikkeinä, vaan ihmisiä siinä missä muitakin.

Tämä on Michael Graceyn uutuusmusikaalin The Greatest Showman ongelma. Se kertoo Barnumin (Hugh Jackman) menestystarinan kyseenalaistamatta yhteiskunnan hyljeksimien ihmisten hyväksikäyttöä. Elokuvassa esiintyjät laulavat ja esittävät huikeita tanssikoreografioita. Todellisuudessa ”luonnonoikkuja” oli tapana esitellä häkeissä.

Elokuvan pelastaisi esiintyjien oma näkökulma. Sen sijaan tapahtumat kerrotaan Barnumin kannalta. Asenne on nostalginen: oi niitä aikoja, kun kansa vielä pääsi nauttimaan näin ihmeellisestä viihteestä! ”Friikit” saavat sentään yhden oman laulunumeron, jossa juhlitaan jokaisen oikeutta olla sellainen kuin on. Tai niin kuin Barnum toteaa kenraali Tom Thumbiksi (suom. Pekka Peukaloiseksi) nimeämälleen lyhytkasvuiselle miehelle: ”Jos sinulle joka tapauksessa nauretaan, on parempi ottaa siitä maksu”. Maksusta tosin valui suurin osa Barnumin omaan taskuun.

Moraaliset pohdinnat sikseen. Musikaalinakaan elokuva ei ole katsomisen arvoinen. Voimaballadit ovat laskelmoituja ja tanssikoreografiat jäykkiä. Barnumin vaimoa näyttelevä Michelle Williams on muovinen kuin Barbie ja Barnumin liikekumppania tulkitseva Zac Efron vahamainen kuin Ken. Elokuvasta on turha hakea mitään tunteita. Ilo, riemu ja taika loistavat poissaolollaan. Niin kuin freak show’sta aikanaan.

The Greatest Showman **