Tältä näyttää Korsossa-elokuvassa.
Tältä näyttää Korsossa-elokuvassa.

Perhedraamaa, teiniuhoa ja luomisen tuskaa. Ensi-iltaelokuvissa on mistä valita.

1. Naisten show

John Wellsin ohjauksessa kaikki muu on hikisen kuumaa, paitsi Westonin perheen kemia. Se on täydellisen jäässä. Asiaa ei auta tragedia, jonka myötä suvun salainen arkku aukenee.

Näyttelijä-näytelmäkirjailija Tracy Lettsin tekstiin perustuva, tähdillä kyllästetty draama on naisten show, jossa ylimpänä häärää itse­oikeutetusti Meryl Streep. Hänen tulkintansa lääkkeille järkensä menettävästä matriarkasta on vaikuttava mutta hitusen yliampuva. Tyttäriä näyttelevät hienosti Julia Roberts, Julianne Nicholson ja Juliette Lewis. Miesten puolella Benedict Cumberbatch ja Ewan McGregor ovat aika namuja.

Oklahoman painostava helle antaa osuvan taustan perheelle, jossa kukaan ei kohtaa toistaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhe – August: Osage County
★★★

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Kaunis tunnelmapala

Coenin ohjaajaveljekset Ethan ja Joel yllättävät jälleen. Pieni­eleinen elokuva folkmuusikosta on mahtavan melankolinen ja kaunis. Se kiteyttää yksinäisyyden ja luomisen tuskan päähenkilöönsä, Oscar Isaacin esittämään Llewyniin. Miehen saamattomuudessa on jotakin
hyvin inhimillistä. Köyhä renttu ajelehtii roadtripille ja mystisen kissan hoitajaksi, mutta yksi asia pitää hänet kasassa: musiikki.
1960-luvulle sijoittuvan leffan kohtalon naisena nähdään Carey Mulligan, ja sivuosaroolissa vilahtavat niin Justin Timberlake kuin Girls-tv-sarjan Adam Driverkin. Coen-veljien erityisansio on se, että heidän pienetkin henkilöhahmonsa ovat pohjattoman mielenkiintoisia.

Inside Llewyn Davis
★★★★

3. Kotimainen kingi

Kun elokuvan nimi on Korso, luo se ainakin pääkaupunkiseutulaisille tietyn mielikuvamaiseman, joka myös Akseli Tuomivaaran ensimmäisessä pitkässä elokuvassa toteutuu. Korso on ankea muttei toivoton.

Mikko Neuvonen näyttelee Markusta, koulun jättänyttä vetelehtijää, jonka haaveena on katukoripallotähteys New Yorkissa. Uho ja unelmat johdattavat rikoksen tielle, ja mahdollisen mahdollisuus kahlitsee. Onnistunut, joskin ennalta-arvattava kasvutarina käsittelee huonoa itsetuntoa ja läheisten merkitystä.

Alkukuvana esitetään Selma Vilhusen ohjaama kotimainen Pitääkö mun kaikki hoitaa?, joka kilpailee sunnuntaina parhaan näytellyn lyhytelokuvan Oscarista.

Korso
★★★

Eikö riitä?

Ensi-iltansa saavat myös Oscar-suosikki, mustavalkoinen Nebraska (Bruce Dern) sekä natsiaikaan sijoittuva draama The Monuments Men (George Clooney, Matt Damon ja Cate Blanchett).

Sisältö jatkuu mainoksen alla