Cheek. Kuva: Nana Simelius
Cheek. Kuva: Nana Simelius

Cheek on kehittynyt musiikintekijänä, mutta on kaikki pian jo ohi?

Cheekin kymmenes albumi Alpha Omega on jo ehditty julistaa "narsismiräpin" äärimmäiseksi lakipisteeksi, vaikka sen sisältö onkin luontevassa synkassa Jare Tiihosen aiempien töiden kanssa. Tekstien itsereflektoiva kertojaääni on Suomen oloihin sovitettua amerikkalaiselle hiphopille ominaista kerrontaa.

Tai kuten Cheek Makee ja selkee -kappaleessa itse toteaa: "oon ysäriräp-kuvaston tuote / me istutettiin se ajatusmaailma Suomeen."

Nyt painotusta on siirretty räppiuhosta tarinointiin, jossa kertojan ennakoi omaa kohtaloaan. Tämä huipentuu jo nimellään paljon paljastavaan Valot sammuu -kappaleeseen. Kappaleessa Cheek vihjaa, että tämä saattaa olla kohta tässä.

Jos osaa kuunnella levyä ohi tekstien, musiikkina, on helppo havaita, kuinka Cheek on kehittynyt musiikintekijänä. Taustat, biitit ja tuotanto ovat kansainvälistä tasoa ja esimerkiksi juuri Makee ja selkee auraa artistille uutta polkua soulahtavan nyky-r&b:n suuntaan.

Kuuntele Makee ja selkee -kappale Spotifystä:

Cheek: Alpha Omega

(Liiga / Warner)

 

Hades

Ennustaako Cheek uudella levyllään omaa kohtaloaan? Lue arvio

"mutta on kaikki pian jo ohi?" Lausemuoto ihmetyttää, oliko tuo toimittajan toteamus omasta olettamuksesta vai kysymys? "mutta onko kaikki pian jo ohi" vs. "mutta kaikki on pian jo ohi". Mihin tällä artikkelilla pyrittiin? Ei lähdetty sen koommin purkamaan aihetta. Medioiden artikkeleista aiheesta cheek paistaa läpi se, että toimittajat ja media ei tiedä mitä cheek aikoo tulevallaan mutta kirjottaa siitä erittäin asiantuntevan oloisesti.
Lue kommentti

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.