Dannystä kertova dokumenttielokuva tutkailee suuren showmiehen uraa ja elämää monelta kantilta, muttei pääse pintaa syvemmälle.

Muusikko Danny eli Ilkka Lipsanen on taatusti jokaiselle suomalaiselle tuttu kasvo. 60-luvulta asti keikkaillut tähti esiintyy edelleen ahkerasti, mutta ajan myötä lavat ovat pienentyneet. Uuden sukupolven onkin helppo unohtaa, kuinka suuri tekijä Danny aikoinaan oli – karismaattinen esiintyjä hurmasi nuorison ja toi suuren maailman showmeiningin Suomeen.


Super-Danny vuonna 1968. Kuva: Olavi Kaskisuo

 

On hienoa, että kotimaisia henkilödokumentteja tehdään. Sakari Saksan ohjaama Danny haukkaa kuitenkin liian suuren palan. Alle kaksituntinen dokumentti yrittää kertoa nimikkotähdestään ihan kaiken, musiikista, urasta ja faneista lähtien aina läheisiin ihmissuhteisiin ja henkilökohtaisiin kamppailuihin. Lopputuloksena kaikkia osa-alueita käsitellään liian pikaisesti ja pintapuolisesti, ilman henkilökuvan vaatimaa syvyyttä. Enemmän aikaa olisivat kaivanneet esimerkiksi Dannyn ja showkumppani Armi Aavikon monimutkaisesta suhteesta kertovat muistelot.

Katso traileri:

Danny

**

Ensi-ilta 18.11.

Tee Me Naisten eeppinen kaupunkivisa ja selvitä, oletko karavaanaritason Suomi-tietäjä.

Viihdytkö tutuissa nurkissa vai tunnetko jokaisen niemennokan ja notkelman? Olemme koonneet kymmenen kuvaa suomalaisista ikoneista ja monumenteista, jotka liittyvät johonkin tiettyyn suomalaiseen kaupunkiin.

Osaatko yhdistää kuvan oikeaan kaupunkiin?

 

Maailma on täynnä kirjahaasteita, mutta kuka oikeasti lukee vuodessa sata romaania, pelkästään klassikoita tai haluaa tieten tahtoen viettää aikaansa huonojen kirjojen parissa?

Lukeminen kannattaa aina. Kirjojen parissa ajan saa kulumaan viihdyttävästi, kirjoista voi oppia uutta ja niistä voi keksiä jutunjuurta muiden kanssa.

Mutta lukeminen on myös terveellistä ja se lisää elinvuosia. Viime aikoina julkaistuissa tutkimuksissa on saatu selvää näyttöä siitä, että kaunokirjallisuuden lukeminen vahvistaa muistia ja voi ehkäistä muistisairauksia.

Tutkijoille ei ole täysin selvinnyt, miksi juuri romaanien lukeminen vaikuttaa näin posiitivisesti muistiin, mutta sen epäillään johtuvan siitä, että lukiessaan ihminen samastuu ja eläytyy toisten ihmisten kohtaloihin. Hän on siis sosiaalinen, vaikka makoileekin yksin omalla kotisohvallaan.  

Mutta mitähän sitä sitten lukisi, kun maailma on pullollaan lukemattomia kirjoja?

Me Naisten kirjahaasteessa löydät helposti uutta ja vähän yllättävääkin luettavaa.

Pelisäännöt ovat selvät: printtaa kirjalista talteen ja etsi sopivia teoksia kirjastoista, ystävien hyllyistä tai kirjakaupoista. Luettuasi kirjan, ruksaa suoritettu kohta ja tartu seuraavaan. Aikaa on vuosi ja rasteja 15.

Aika  alkaa än-yy-tee-nyt!  

1. Kirjan kannet ovat kirkkaan keltaiset.

2. Romaanin päähenkilöllä on sama nimi kuin parhaalla lapsuudenystävälläsi.

3. Kirjailija on kuuma.

4. Kirjan nimessä on adjektiivi.

5. Kirjailija on syntynyt samana vuonna kuin sinä (tai jos olet syntynyt 2000-luvulla, riittää, että kirjailija on syntynyt samalla vuosikymmenellä).

6. Kirjan kannessa on eläin.

7. Romaanissa on kuumaa seksiä.

8. Kirjaa voi värittää tai täyttää.

9. Romaani sijoittuu johonkin lämpöiseen maahan.

10. Kirja on kuuma puheenaihe ja tiedät tekeväsi vaikutuksen, kun luet sitä kahvilassa.

11. Kirjassa on alle 150 sivua.

12. Romaanin nimessä on vain yksi sana.

13. Kirjasta on tehty tv-sarja tai elokuva.

14. Kirjan nimessä on jossain muodossa sana rakkaus.

15. Kirja on kaunis ja sopii täydellisesti sohvapöydällesi/sisustukseesi.