Kuva Otava
Kuva Otava

Showtanssi ja tv-ala valmensivat Laura Paloheimosta, 41, viihdekirjailijan. Hän on Me Naisten uuden Blink!-jatkokertomuksen kirjoittaja.

Olet sanonut haluavasi tuoda suomalaiseen naisten viihdekirjallisuuteen, chick litiin, huumoria ja blingia. Esikoisessasi sankaritar Julia palaa kotikonnuilleen Klaukkalaan. Mitä blingiä siinä on?
Blingiä on missä vain! Blingi on elämäniloa, sitä että haluaa nähdä hyviä asioita ympärillään ja kauneutta niin muissa kuin itsessäänkin.

Olet työskennellyt showtanssijana Marco Bjurströmin ja Aira Samulinin ryhmissä sekä tv-alalla. Onko tämä viihdekirjailijalle sopiva tausta?
Vaikka olen taustaltani vähän kummajainen kirjailijaksi, siitä on etua, että olen viettänyt aikaa kiertueilla ja oudoissa olosuhteissa. Ainakin se on koulinut huumorintajuani. Mutta se on vain näkökulmani maailmaan, joku toinen voi kirjoittaa menevää viihdettä vaikka maatalouslomittajan arjesta.

Järjestät kirjastoihin Blingipiirejä, joissa puhutaan Klaukkalasta, chick litistä tai vaikka luksuskäsilaukuista. Entä jos on aivan pihalla Vuittoneista?
Parhaat asessoorit niin Blingipiirissä kuin muuallakin ovat avoin asenne ja iso hymy! Klaukkala on lukuystävällinen romaani: avaan siinä muodin merkityksiä niin, että fashionista-kieli aukeaa kaikille. Tavoitteenani on saada kirjastoiltoihin viihdekirjoista nauttivia lukijoita, jotka fanittavat genreä ylpeästi. Ei tätä tarvitse niin vakavasti ottaa, chick litin tarkoitus on vain viihdyttää!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keitä chick lit -kirjailijoita itse fanitat?
Tällä hetkellä Marian Keyesiä, Allison Pearsonia, Kathleen Tessaroa ja Sophie Kinsellaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Klaukkalassa seikkailevat myös Julian ystävät, transvestiitti kynsimuotoilija ja joogaretriitin perustaja. Tavataanko joku heistä myös jatkossa?
Seuraavassa kirjassani on eri henkilöt, vaikka jatkankin tunteikkaan chick litin saralla. Klaukkalan jatko-osan juonensilmut ovat alkaneet elää päässäni, kun olen keskustellut lukijoiden kanssa. Monia kiinnostaa, miten Julian elämä jatkuu. Toisin sanoen, voiko siellä Klaukkalassa olla blingiä!

Laura Paloheimo: Klaukkala (Otava)

Sisältö jatkuu mainoksen alla