Kali Barbie suututti hindut. Kuvakaappaus: Pool&Marianelan Facebook
Kali Barbie suututti hindut. Kuvakaappaus: Pool&Marianelan Facebook

– Yksinkertaisesti väärin, sanovat uskonnolliset ryhmät argentiinalaisen taiteilijakaksikon Barbie-näyttelystä.

Nyt on piru irti! Argentiinalainen taiteilijakaksikko Pool&Marianela, eli Marianela Perelli ja Pool Paolini, on suututtanut ihan kaikki – tai ainakin jo katolisen kirkon, hindut ja paikalliset uskovaiset – suunnittelemalla taidenäyttelyynsä 33 uskonnollista Barbie-nukkea.

Barbie-näyttelystä löytyvät muun muassa Neitsyt Maria, Jeesus Kristusta ristiinnaulittuna esittävä Ken-nukke, Ranskan kansallissankari Jeanne d'Arc, hindujumalatar Kali, valaistunut buddha ja ruttotautisia auttanut pyhä Rochus.

– Hindut ovat mielissään, kun hindulaisuus näkyy taiteessa, mutta uskontoa on kunnioitettava, eikä sen symboleita saa käyttää väärin, Barbie Kalina on yksinkertaisesti väärin, tunnettu yhdysvaltalainen hindulaispappi Rajan Zed sanoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Argentiinalaiset taas ovat suuttuneet oman paikallispyhimyksensä, matkailijoita suojelevan Difunta Correan muuttamisesta "muoviseksi bimboksi". Ja Italian katolilaisen kirkon piispat ovat ottaneet virallisen äänitorvensa, SIR-lehden, verkkosivuilla kantaa asiaan. "Missä menee provokaation ja huonon maun raja?", he kysyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pool&Marianela-taidekaksikko teki omansa Barbie-versionsa muun muassa Ranskan kansallissankarista Jeanne d'Arcista, hindujumalatar Kalista, Jeesus Kristuksesta ristiinnaulittuna ja Neitsyt Mariasta. Katso kuvia taideluomuksista Pool&Marianelan Facebook-sivuilla.

Pool&Marianelan "Barbie – The Plastic Religion" -näyttely avautuu lokakuussa Buenos Airesissa, Argentiinan pääkaupungissa.

Lue myös:

Joukkorahoitus onnistui – tavis-Barbie on kohta totta

Miley Cyrus teki taidetta vibraattoreista ja marihuanasätkistä

Taidekuvat näyttävät julkkisdieettien älyttömyyden

Meikkitaiteilija muutti huulensa tutuiksi animaatiohahmoiksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla