Me Naiset
|
Saara Pakarinen
Aino Vennan sisällä asuu vanha papparainen. Kuva: Tero Ahonen
Aino Vennan sisällä asuu vanha papparainen. Kuva: Tero Ahonen

Aino Vennan sisällä asuu vanha, tasapainoinen papparainen. Sekin kuuluu Ainon uudella albumilla Tin Roof.

Muusikko Aino Vennalta on juuri ilmestynyt uusi levy Tin Roof. Sen ranskan- ja englanninkielisissä sanoituksissa voi kuulla ­onnettoman naishahmon kärsimystä, mutta artisti itse elää hyvin tasapainoista elämänvaihetta. Hän lukee paljon sarjakuvia ja kirjoja sekä katsoo ”aivan liikaa kaiken maailman hölmöjä tv-sarjoja”.

Venna myös viihtyy mökillä, tekee käsitöitä ja omistaa pienen veneen. Aikamoista kotoilua!

– Sisälläni asuva vanha papparainen valtaa koko ajan tilaa, ja hänen pirtaansa eivät draamat sovi. Nykyään keskitän paljon enemmän energiaa asioiden tekemiseen kuin niiden vatvomiseen. Tuntuu siltä, että oloni selkeytyy koko ajan. Tämä ei muuta sitä, että olen varsin temperamenttinen, mutta nykyään pystyn laskemaan kymmeneen ennen kuin alan mesota, ja mielenilmaukseni menevät onneksi nopeammin ohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Venna on tunnettu myös vanhahtavasta stailistaan. Sen salaisuus on klassisuus ja ajattomuus, joihin Venna yhdistää jonkin vinkeän jujun – olipa kyse vaatteesta tai hiustyylistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Vaatesuunnittelija Kaisa Riivari ohjaa minua aina fashonimpaan suuntaan kuin itse osaisin mennä. Sama koskee ihanaa kampaamoani, jossa visioni selkeytyy ja syntyy jotain uutta.

Tyyli kuuluu musiikissa

Aino Venna petraa toisella albumillaan. Debyyttilevyn edithpiafmaisen chanson-maailman rinnalle on tullut nyt uudenlaisia sävyjä. Mielikuvissa vilahtelevat Pariisin lisäksi muutkin menneiden vuosikymmenien varjoisat kujat, dekkarien salamyhkäisyys, 1950-luku, kohtalokas salonkielämä, kärsivät naishahmot ja vanhojen elokuvien glamour.

Bändin jazzmainen hämyily ja viettelevä kitarannypläys luovat kuulijalle selkeitä näkyjä. Vennan äänessä on harvinaisen tummaa ja herkullista väreilyä. Ensin ranskan ja englannin vokaalien lievä kulmikkuus häiritsee, mutta niihin tottuu osana pakettia. Persoonallista musiikillista linjaa on syvennetty hienosti.

Aino Venna: Tin Roof

Stupido Records

* * * *

Lue kaikki Me Naisten levyarviot TÄÄLTÄ.

Sisältö jatkuu mainoksen alla