Me Naiset
|
ME NAISET
Aikakone oli supernosteessa 90-luvun puolivälissä. Sani uskoo tietävänsä syyn siihen. Kuva: Jouni Harala
Aikakone oli supernosteessa 90-luvun puolivälissä. Sani uskoo tietävänsä syyn siihen. Kuva: Jouni Harala

Aikakone julkaisi tällä viikolla uuden albumin. Miksi europop-yhtyeestä tuli 90-luvulla niin suosittu Suomessa? Sanilla on vastaus siihen.

Aikakone taitaa olla Movetronin lisäksi yksi Suomen menestyneimpiä europop-yhtyeitä. Bändin kultavuosina, 90-luvun puolivälin jälkeen, meno keikoilla oli niin villiä, että poliisit joutuivat suojelemaan bändiläisiä ja nimmarijonot olivat satoja metrejä pitkiä, Maki (Kolehmainen) ja Sani (Aartela) muistelivat hetki sitten Ilta-Sanomien haastattelussa.

Miksi Aikakoneesta tuli kertaheitolla jättimenestys?

– Maailmalla tehtiin konemusiikkia, mutta kukaan ei ollut tehnyt sitä suomeksi. Se oli uusi asia. Olimme suht omituinen ja värikäs bändi. Sen takia katse kiinnittyi meihin, Sani sanoi Radio Suomipopin haastattelussa tällä viikolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Uskon, että se tietynlainen toivo, mikä biiseissä oli, tuli sillä hetkellä kuin tilauksesta. Kaikilla oli synkkää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Eikä kansakunnalla kyllä nytkään mene kauhean hyvin. Ihmiset hakevat (musiikista) muuta olotilaa. Sen näkee keikoilla. Sinne tullaan pitämään hauskaa, hän jatkaa.

Aikakone julkaisi perjantaina uuden albumin, 2.0, joka löytyy jo esimerkiksi Spotifysta. Levyltä löytyy uusia kappaleita, mutta myös joukko legendaarisia hittejä, kuten Tähtikaaren taa, Alla vaahterapuun, Odota, Nti Groove ja Keltainen.

Katso Sanin haastattelu alla.

2242441
Sisältö jatkuu mainoksen alla